Леонардо да Винчи е пръв в образователна поредица за велики личности

"Кой е" е новата образователна поредица книжки за деца на издателство "Книгопис". Тя ще представи знаменити личности на човечеството – учени и писатели, мореплаватели и космонавти, художници и музиканти, президенти и монарси. Любопитните житейски подробности са разказани редом с най-прочутите дела, с които великите хора са останали в историята.

Книгите са предназначени най-вече за деца, но са полезно четиво за всички възрасти. Написани са с много жив език, като съчетават познанието със забавата. Необичайно големият брой илюстрации прави поредицата наистина уникална.

Всяка книга съдържа близо сто илюстрации. Тематични страници предоставят допълнителни сведения за интересни събития и факти, свързани със съдържанието.

Създадена от американски автори и илюстратори, "Кой е" вече включва над петдесет заглавия и неведнъж е попадала в класацията на „Ню Йорк Таймс“ за най-успешните поредици за деца.  

Първите книжки, които можете да намерите на книжния пазар са:Кой е Леонардо да Винчи“ и „Кой е Исак Нютон“. Следващата знаменитост ще бъде Христофор Колумб.

Кой е Леонардо да Винчи

Не случайно първата книжка е за Леонардо да Винчи. Животът на емблематичната ренесансова личност е като пъстър пъзел от постижения и провали. Книгата представя великият ворец и изобетател от детството му в родното италианско градче до последния му час в имение на френския крал.
 
Колкото и много да се знае за Леонардо, книгата изненадва с много любопитни случки и факти. Защо родителите му го изоставят? Вярноли е, че водил записките си с огледално писане? Колко хиляди рисунки съдържат тетрадките му?Опитал ли е да лети с направени от него крила? Правил ли е дисекции на трупове, за да опознава човешкото тяло?

Това са само част от въпросите, на които забавното четиво и закачливите илюстрации дават интересни отговори.
 
Прочетете още:
Леонардо да Винчи е пръв в образователна поредица за велики личности

Сподели в: