Лени Кравиц обявява Любовна революция с новия си албум

Лени Кравиц обявява любовна революция с новия си, осми студиен албум. Продукцията се казва It Is Time For A Love Revolution и излиза днес от EMI/Анимато Мюзик. Това е първото му творение след повече от три години. Материалът – унищожителен рокендрол с универсален микс от соул, фънк и джаз елементи и без съмнение силни текстове, така характерни за Лени от самото начало на кариерата му.

"Харесвам албума, както и усещането си за него”, споделя Лени Кравиц. „Чувствах се като дете, което си играе в спалнята и това е най-важното нещо в живота – няма подобно усещане за свобода”.

Тази свобода е и огънят в It Is Time For A Love Revolution, който в музикален и духовен аспект е така наситен, както и дебютният му албум Let Love Rule. Считан за един от най-големите рок музиканти на нашето време, Лени Кравиц е получил огромно признание от критиката и комерсиален успех с издаването на поредица супер албуми, множество #1 сингли в Топ класациите за сингли на Билборд и несравнима колекция от награди през кариерата си, между които Грами статуетки, Американските Музикални награди и наградите на MTV. Създаден и записан през последната година на различни места – Ню Йорк, Маями, Париж, Бахамите и Бразилия, It Is Time For A Love Revolution е безспорно един от най-добрите албуми на Кравиц със своето рокендрол звучене, тежки ударни, заразяващи мелодии, френетични китари и неустоимото припяване на Лени.

Тавата включва 14 нови парчета, написани, аранжирани и изсвирени изцяло от Лени Кравиц, както във всички останали албуми от неговата кариера. Както подсказва и самото заглавие, песните са свързани с любовта и духовната революция и са призив към хората да допуснат любовта в сърцата си. Музикантът не се страхува да се докосне и до политиката и използва творчеството си, за да привлече общественото внимание към настоящата война на САЩ в Ирак и виетнамската ера. Първите два сингъла – “Bring It On” и “I’ll Be Waiting” до “Love, Love, Love”, “Dancin’ Til Dawn” и  “I Want To Go Home,” It Is Time For A Love Revolution са олицетворение на характерното звучене, помогнало на Лени Кравиц да се задържи на върха цели 18 години.   

Кравиц ще подкрепи It Is Time For A Love Revolution с турне, което ще  продължи най-малко две години след издаването на албума. И, както вече знаете, ще има спирка в България! Концертът на Лени в София е на 27-ми юли 2008 по покана на Жокер Медия.

Сподели в: