Лекция на проф. Ален Вание "Какво е да гледаш картина"

На 6 март, от 18:00 ч. , в  Ателие 7, ул. „Шипка“ 1 ще се проведе лекция на професор Ален Вание Психоанализа, изкуство, образ. Какво е да гледаш картина (с психоанализата).

Лекцията е част от програмата на неговото гостуване в България и включва участието му на семинара „Фантазъм, който ще се проведе на 7 март в СБХ, ет. 4, заседателна зала. Заедно с  Катрин Вание ще представят темите за „Рисунката в психоанализата на деца“ и „Що се отнася до фантазма“.

Проф. Ален Вание е психоаналитик и психиатър, професор по Клинична психология в Университета Париж 7 „Дени Дидро“, директор на „Център за изследвания в областта на психоанализата и медицината“. Бивш президент е на Асоциация Еспас Аналитик – Париж, автор на книгите „Лакан“, „Лексика на психоанализата“, „Дельоз, Фуко, Лакан“ и др. Вече близо десет години Ален Вание води семинар в Beaux–arts, Париж, на тема „Психоанализа, изкуство, образ“.

В България е по покана на Асоциация Българско психоаналитично пространство.  

Катрин Вание е психоаналитик, бивш президент на Еспас Аналитик – Париж. Тя е с над 30-годишна практика в отделението по неонатология в болничния сектор „Сен-Дени” Париж. Автор на множество книги: „Зеленото грозде и изтръпнали зъби”, „Усмивката на Джокондата”, „Да се родиш недоносен” , „Аутизмът или  как да се побъркат родителите” и др.

Снимка: Национална художествена академия

Сподели в: