Лекция на Борис Мисирков и Петър Абаджиев

Център за култура и дебат „Червената къща" има удоволствието да ви покани на 8 ноември (четвъртък) 2007 от 19.00 ч. в зала „Пеша Николова” на публична лекция на Борис Мисирков и Петър Абаджиев на тема: "Дигитална фотография".

Дигиталната фотография е навсякъде около нас. Милиони фотографии се произвеждат всеки ден от мобилни телефони, джобни фотоапарати, дигитални SLR апарати и т.н. Дигиталната фотография предлага множество нови възможности. С тази лекция на двама водещи български фотографи, които използват технологичните нововъведения, предлагаме една уникална гледна точка за това как дигиталната фотография променя живота ни. Лекцията е последвана от дискусия, модерирана от Иво Хаджимишев.

Събитието е в рамките на програмата на Червената къща „Дигитални пространства“ (www.digitalspaces.info) – едногодишен цикъл от ежемесечни лекции, интерактивни сесии и изложба, които събират заедно водещи изследователи и разработчици в областта на компютърните иновации. Програмата си поставя за цел да представи най-новите интерактивни технологии на българската интелектуално любопитна публика.

Сайтът "Дигитални пространства" е номиниран за най-добър български пример за електронно съдържание в категорията e-Inclusion в конкурса World Summit Award Global Contest.

На български език.
Вход: 2/1 лв.

За повече информация: www.digitalspaces.info

Сподели в: