Лекция за пермакултурата – вход свободен

На 21 април от 20:00 ч. на ул. "Черковна" № 56 в София в "Свободен център за свободни хора" ще се състои лекция и дискусия на тема “Пермакултура – завръщане към природата". Вход свободен.

 * * *
Пермакултурата е хармония, динамичен баланс, равновесие, творчество и нищо статично и не променящо се. Следвайки природните закони, пермакултурата е изградила своите принципи и етика, чрез които решава проблемите днес.

Резултатите от нашето консуматорско общество – са опустошаване на горите, замърсяване на почвата, водата и въздуха. Изтощаване на и без това ограничените ресурси на земята. В резултат на всичко това – качеството на храната, човешкото здраве и условията за живот са ниски.

Пермакултурата, не е просто земеделие, днес "пермакултура" е символ на култура- начин на живот, един вечно променящ се танц между човек и природа, между материя и дух.

Пермакултура е приложна наука или съвкупност от методи, принципи и етика за дизайн на нашата земя, градове, села и хора. Тя търси равновесие, разнообразие и ефективност.

Чрез мимикиране на естествените форми, процеси и модели в природата, пермакултура създава устойчиви, продуктивни системи, които задоволяват човешките нужи и хармонизират връзката между човек и природа.

Ще направим въведение в Пермакултурата, където ще говорим за етиката и принципите в нея, монокултура и поликултура, затворен цикъл, природни модели, човек и общност

Събитието е част от цикъла лекции на Свободния център – "Алтернативи на системата". Организатори са: “Свободен център за свободни хора” и “Souls@Life”

*Всички събития на Свободния център са без входна такса. Свободния център е неформална самоорганизация от доброволци, място в дух на сътрудничество. За да можем успешно да развиваме своите дейности се нуждаем от вашата подкрепа, може да оставите дарение в касите на мястото, които ще подкрепят заплащането на наема за ползваното пространство. ЗаЕдно можем повече!

Вижте още:

Училището в Белозем има собствена биоградина за подправки

Любо Георгиев: Проектът за градско земеделие започва с разрешително от общината

Сподели в: