Лекции за студенти и професионалисти на фестивала So Independent

Фестивалът за независимо американско кино So Independent в партньорство с НАТФИЗ „Кр. Сарафов” представят So Academy – образователна програма, насочена към студенти, професионалисти и кино любители.

So Academy ще се проведе на 28 октомври (понеделник) от 14 до 22ч. в учебната кинозала на НАТФИЗ на ул. „Стефан Караджа” №20. Участието е безплатно, вход – с предварителна регистрация на в сайта на So Independent: http://soindependentfilmfest.com/2013/bg/workshop_hours

Програма и лектори:

14:00 – 15:50 Лорън Хамъндс
Tribeca Film Festival
Специфики и селекционни критерии на филмовите фестивали в Америка

Лорън Хамъндс е член на селекционните комисии на Tribeca Film Festival и Hamptons International Film Festival, но работи и като консултант на няколко по-малки фестивала. Хамъндс е също така управител на Tribeca Cinemas в Ню Йорк и запален почитател на киното с опит в създаването на филми и писане на сценарии.

16:00 – 17:50 Владимир Тодоров
Анимацията и типажите във филми

Владимир Тодоров е автор, илюстратор и филмов художник с над 20-годишен опит в киноиндустрията. Участвал е в създаването на анимацията и типажите във филми като „Космически забивки“, „Стюарт Литъл 1 и 2“, „Хари Потър и философският камък“, „Ерагон“ и други. Работи с Робърт Земекис във филмите „Полярен експрес“, „Беулф“, „Майло на Марс“ и „Коледна песен“. Владимир е част от екипа, създал носителя на Оскар за късометражен анимационен филм “The Chubb Chubbs” и съавтор и илюстратор на детската книга Oliver’s Tantrums, излязла на българския пазар под името „Капризите на Оливър”.  Владимир Тодоров е автор на визията на So Independent 2013.

18:00 – 19:50 Любомир Христов
Визуалните ефекти в съвременното кинопроизводство от подготвителния период до постпродукцията: Как визуалните ефекти могат да помогнат на продукцията
Режисьорите, операторите и актьорите във високо технологичното  дигитално време

Любо Христов участва в създаването на „Животът на Пи" и „Арго" – и двата отличени с Оскар 2013. Христов е част от екипа на над 60 филма, сред които най-известни са „Матрицата“, „300“, „Г-н и г-жа Смит“, „X-Мен 2“, „Последният самурай“ и др. През 2009 Любо Христов е номиниран за "За изключителен принос в 3D постановка в игрален филм".

20:00 – 22:00 Венцислава Венциславова
Мода и Филми: Как филмите стават отправна точка в изграждането на империята Армани

Венцислава Венциславова (Вени) е генерален директор в нюйоркския клон на Джорджо Армани и преподавател по маркетинг в Нюйоркския университет.

Сподели в: