Леда Милева споделя за любимите си книги

Известната българска писателка Леда Милева ще е гост в Столична библиотека по повод инициативата "Книгата, която промени живота ми". Писателката ще разкаже на своите почитатели за книгите, които е чела като дете и които са оказали най- силно влияние върху нея и творчеството й. Сред интересните моменти от живота й, които тя ще сподели е кой роман е прочела за първи път, и то на крехката възраст от девет години.

Столична библиотека и българският детски портал az-deteto организираха национална анкета “Книгата, която промени живота ми”, в която деца и юноши гласуваха за личности от различни сфери на обществения живот, които да им разкажат за любимите си книги. Всеки месец на 2009 г. Столична библиотека ще организира среща на децата с по един от дванайсетте номинирани. Старт на кампанията през януари даде столичния кмет Бойко Борисов.В следващите месеци гости на библиотеката ще бъдат капитанът на националния ни отбор по футбол Димитър Бербатов, Иван и Андрей, Любо Нейков и др.

Спомените си Леда Милева ще разкаже на 26 февруари ( четвъртък) 2009г. от 14.00 часа, в Детско юношеския отдел на Столична библиотека.

Сподели в: