Леда Милева разказа как се пишат стихотворения

Муза означава музика – този забавен отговор даде едно момиченце от втори клас на викторината, посветена на герои от творчеството на Леда Милева.

Салонът в Националното музикално училище "Любомир Пипков" на 19 март се препълни от любопитни и възторжени ученици, дошли да се срещнат с голямата ни детска писателка Леда Милева. Поводът е излизането на новата й книга със стихове за деца „Кънки на колелца” с художник Маглена Константинова, издадена от издателство „Дамян Яков”.

Малките музиканти поздравиха писателката със специална програма и книжка, написана от самите тях. Музикалната част завърши със „Зайченцето бяло” – дружно изпята от публиката и малките артисти.

След концерта Леда Милева, Маглена Константинова и Дамян Яков отговаряха на въпроси на децата. От издателството бяха приготвили викторина върху герои от различни стихотворения на писателката. Отговарящите най-бързо и вярно получиха книжки. Този ден писателката даде над 100 автографа на своите почитатели.

„Много от вас днес си купиха книжката „Кънки на колелца” – обърна се Леда Милева към малката публика. –  Молбата ми е да я пазите, не само тази, но и всички други ваши книжки. Винаги да ги четете с чисти ръце и да ги прибирате в библиотеката, за да се смачкат. Някои от тях може би ще пазите много, много дълго и  някой ден, когато вие ще имате ваши деца, ще им подарите вашите книжки – това много ще ги зарадва.”

 

Сподели в: