Леда Екимова гостува в На тясно

На 15. XI. 2007 (четвъртък) от 18.30 часа в Хамбара (ул. „6-ти септември” 22) дискусионен клуб “На тясно” представя галерия “Пистолет” и сдружение “Ескимо”. Художникът-артист Леда Екимова ще направи презентация. Нека припомним, че “Ескимо” беше представено в дискусионния клуб и като част от проекта “Иди и виж” – за начините на употреба на визуалното, концептуалното и политическото в изкуството (2004 г.).

“Ескимо” е сдружение на артисти, чиито занимания са свързани с подготвяне на разнообразни публични събития, при които преобладава усещането за евтин хаос. Ескимо заблуждава много хора, че е боклук, а всъщност то е нещо сладко и студено като бисквита в снега, нещо твърдо и блестящо като диамант … Още след своя първи акт на назоваване (когато “Ескимо” прие името на любимата си марка сладолед) то многократно е доказвало творческия си интерес към храната, особено към сладката. Други обекти на естетическите занимания на Ескимо са месото, космосът, любовта, религията, гражданското общество, облеклото, бижутерията и др.

eskimo.cult.bg

Галерия “Пистолет” е единствената галерия с последователна политика в представянето на съвременно и не само българско изкуство в България. Галерист, арт директор, уеб и графичен дизайн, връзки с обществеността, спонсор, организатор, чистачка – Леда Екимова. По-частна и по-независима галерия няма и не може да има.

pistolet.cult.bgОще по темата

Снимка: Десислава Томова

Сподели в: