Легенди на техно жанра идват у нас

Малко след рекордно посетения фестивал Metamorphosis в Пловдив агенция Renesanz подготвя подобаващ завършек на своята изключително успешна година. Последното за сезона голямо парти ще се проведе на 13 декември 2008 г. в столичната зала “Христо Ботев”. Подзаглавието на мероприятието “Techno Files” не е избрано случайно – това е и предишното име на Renesanz, което се бе превърнало в култ сред феновете във времената на ъндърграунда. За събитието са поканени някои от легендите в техно жанра – Speedy J (Холандия), The Advent (Англия), Cave (Норвегия), Ortin Cam (Белгия), както и сърбите Concrete DJz и англичанина Micromattic.

“Много хора си спомнят с носталгия за зората на техното. С това парти искаме да съживим спомените и първоначалното чувство, което ни накара да живеем с тази музика. Именно затова поканихме такива класически артисти, някои от които идват за първи път у нас. Подготвяме и специална тематична визия, която ще проследи историята на електронната култура в България”, споделят от Balthazar & JackRock.

Хедлайнер на събитието ще бъде холандецът Speedy J, който подготвя специално двучасово лайв изпъление за Techno Files. Той е емблематична фигура от близо 20 години, през които има повече от 100 издания за лейбъли като Warp, Novamute и Plus 8. Speedy J е и един от първите, направил техното популярно в световен мащаб още в началото на 90-те заедно със своите добри приятели Richie Hawtin, Laurent Garnier и Aphex Twin. Последните няколко години има изключително плодотворна колаборация с Chris Liebing.

Втората легенда в лайнъпа е англичанинът Cisco Ferreira, познат повече като The Advent. Продуцент от 1986 г, неговият саунд е характерен и лесен за разпознаване, a през годините е работил със звезди като CJ Bolland, Derrick May и Jay Denham. Издал е десетки албуми, ремикси и сингли, които комбинират най-добрите елементи от техното, хауса и електрото. Той също ще свири на живо, представяйки и някои от най-модерните нови технологии.

Още нещо особено интересно за вечерта ще бъде съвместният лайв сет на Cave и Ortin Cam, който те представят само на избрани събития. Норвежецът Cave е едно от най-нашумелите имена напоследък, любимец на Carl Cox, а Ortin Cam е ярък представител на белгийската сцена и най-новото попълнение в лейбъла на Adam Beyer – Drumcode.

Renesanz са се погрижили да осигурят на своите фенове поредната незабравима нощ – в залата ще има 85 киловатово озвучаване, впечатляващо осветление, триизмерен цветен лазер и завладяваща визия на множество мултимедийни екрани. Билети (25 лева) и випове (35 лева) за Techno Files се продават в цялата страна в магазините на Germanos, М Свят, Usit Colours, Orange Center, Пикадили и Вестникарска Група България, както и в разпространителската мрежа на Eventim.

Сподели в: