Легендарният Paul Oakenfold се присъединява към най-известното транс трио Above&Beyond в първия ден на SPIRIT of Burgas

Едно от най-значимите имена на електронната сцена Paul Oakenfold потвърди участастието си на SPIRIT of Burgas. Легендарният диджей ще се присъедини към най-известното транс трио Above&Beyond в първия ден на фестивала на Solar Dance Arena.

Paul Oakenfold е определян като най-влиятелният диджей в света от най-престижните медии и е записан в Книгата за рекордите на Гинес именно с това си прозвище. Номинираният два пъти за Грами артист е една жива легенда, на която е трудно да се изброят заслугите към съвременната музикална сцена. Неслучайно Мадона избра именно Paul Oakenfold за свой подгряващ диджей на концерта си у нас. Освен на кралицата на попа, той е автор на редица ремикси на Джъстин Тимбърлейк, Ролинг Стоунс, U2, Снуп Дог, Мюз, Ню Ордър, Дъ Кюър, Масив Атак и много други. Автор е на саундтраците на "Матрицата", "Парола: риба меч", "Не умирай днес", Карибски пирати”, „Шрек 2”. Негова е музиката и в Big Brother, както и тази на невероятната жлъчна комедия на Саша Барън Коен „Бруно”.

На следващата вечер, 28 юли, сцената на Solar Dance Arena ще се превърне в средище на уличното изкуство и градската култура, благодарение на живото изпълнение на Dub FX. Австралиецът Ben Stanford ще зарадва публиката с креативната си музика, която той сам създава с помощта на своята лууп станция.

Dub FX придобива своята световна популярност чрез видеото “Love someone” в Youtube. То представлява поредното улично изпълнение на музиканта, но този път заснето с професионална камера. Разпространено в интернет, видеото достига до милиони хора, които забелязват у него вродения му талант да твори музика по свой собствен уникален начин.

Музиката на Dub FX представлява умела комбинация от бийтбокс, дъб, реге, хип хоп и дори дръм енд бейс, а с текстовете си винаги изразява своята позиция по общественозначими проблеми. Много от парчетата си Dub FX разпространява в социалните мрежи чрез редица безплатни семпъли, като междувременно не спира да пътува по света и да прави своите улични пърформанси.

SPIRIT of Burgas е най-мащабното музикално събитие в България, създадено и развиващо се по европейски стандарти. Първото издание на фестивала е през 2008 г., като от самото начало и до днес Община Бургас е съорганизатор на SPIRIT of Burgas, който се провежда под патронажа на кмета господин Димитър Николов.

SPIRIT of Burgas 2013 отново се осъществява с професионалната подкрепа на Калоян Лалев и 24/7 Event Company, Асен Якимов и Joker Media Rental и не на последно място Solar.

SPIRIT of Burgas е носител на следните музикални признания:
2008 – сред 15-те най-добри фестивали за Best European Festival на Yourope Festival Awards
2009 – сред ТОП 10 за Best Overseas Festival на UK Festival Awards
2009 – сред ТОП 20 на най-добрите фестивални дестинации в света, според иззданието The Times
2009 – програмата на фестивала е разпространена в европейската мрежа на MTV в 16 страни
2010 – номинация във финалната фаза на ТОП 10 за Best Medium Sized Festivals на първите награди European Festival Awards
2010 – сред ТОП 10 за Best Overseas Festival на UK Festival Awards
2011 – SPIRIT of Burgas е първият и все още единствен български музикален фестивал, който става част от европейската програма CEETEP (Central Eastern European Talent Exchange Program)
2012 – SPIRIT of Burgas е първият и все още единствен български музикален фестивал, който става част от европейската програма ETEP (European Talent Exchange Program).

Сподели в: