Легендарният концерт на Led Zeppelin "Celebration Day" на голям екран у нас

Българските фенове ще гледат Led Zeppelin Celebration Day на голям екран в кино Арена

Феновете на групата у нас имат шанса да заемат почетно място в историята на музиката. Легендарният концерт на Led Zeppelin Celebration day пристига в кино Арена на 21.10 (неделя) от 19:30 часа. България е част от световната премиера на концерта, влязъл в рекордите на Гинес с „най-търсеният билет в историята на рок музиката“. Заедно с излъчванията в Лондон, Лос Анджелис, Ню Йорк и много други градове в цял свят, рокфеновете в България, ще могат да видят своите кумири в градовете София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Плевен и Велико Търново само в дигиталните зали на кина Арена. Билетите са на цена от 10 лв и могат да бъдат закупени от касите в кината.

На 10ти декември 2007 г, Led Zeppelin превземат сцената в зала О2, Лондон, като хедлайнери на концерта трибют към Ахмет Ертегън, дългогодишен приятел на бандата и основател на звукозаписната компания Atlantic Records. В продължение на два часа и половина гигантите взривяват публиката с изпълнения, заради които Led Zeppelin са легенда в рок музката. Основателите на бандата Джон Пол Джоунс, Джими Пейдж и Робърт Плант и присъединилият се към тях Джейсън Бонъм, син на барабаниста Джон Бонъм, изпълняват 16 парчета, сред които паметните “Whole Lotta Love,” “Rock And Roll,” “Kashmir” и “Stairway To Heaven.”

20 милиона фенове търсят билети за първото шоу на Led Zeppelin от 27 години насам. Само 18 хиляди от тях да достатъчно късметлии, за да се сдобият с така желания билет и да станат част от историята.

Филмът Celebration Day, заснет по време на легендарния концерт на Led Zeppelin, излиза на 1 500 екрана в над 40 страни с премиерна дата 17.10 и се разпространява от Omniverse Vision.

Celebration Day ще има и своята аудио и видео премиера на 19 ноември благодарение на Song/Atlantic Records.

Led Zeppelin са избрани да получат почетната награда на Kennedy Center за 2012. Церемонията ще се състои във Вашингтон на 2 декември тази година.

Сподели в: