Легендарният вокал на UB 40 Али Кембъл за първи път у нас

Вокал и основател на една от най-характерните британски банди за всички времена, Али Кембъл от UB40 ще дойде за своя първи концерт у нас на 20 декември (неделя) 2009 по покана на Болкън Ентъртейнмънт и радио N-Joy.

Мястото на събитието е зала 1 на НДК, билетите влизат в продажба на 4 ноевмри 2009 в мрежата на eventim.bg и Билетен център НДК.

Фронтменът на реге любимците ни UB40 е издал заедно с групата 18 студийни албума, с реализирани продажби от над 70 милиона копия по целия свят и над 40 сингъла в ТОП 40 на Острова, плюс още три солови албума. Али Кембъл има награда Ivor Novello за международни постижения, а през 2007 заедно с UB40 беше номиниран за ГРАМИ в категорията Най-добър реге албум.

Едва ли има човек в България, който да не знае наизуст хитовете в изпълнение на UB40 и с уникалния и толкова характерен вокал на Али Кембъл като „Red Red Wine” (номер 1 сингъл в Щатите, Великобритания, Канада, Нова Зеландия и Холандия), “Can’t Help Falling In Love” (номер 1 сингъл в Щатите, Великобритания, Австралия, Швеция и Холандия) и „I Got You Babe” (номер 1 сингъл в Обединеното кралство и Холандия). Е, сега ще имаме честта да чуем тези непогрешими химни в солово изпълнение на култовия вокал на бандата.

UB40 е банда, създадена през 1978 година в Бирмингам
, Обединеното кралство. Групата има над 50 супер успешни сингъла в чартовете на родната си Великобритания, а от албумите им са продадени над 70 милиона копия по целия свят.

След почти 30 години с групата, на 24 януари 2008 нейният създател и вокал Али Кембъл оповести решението си да продължи напред соло. Последните концерти на бандата заедно с Али Кембъл бяха през февруари 2008 в Австралия, Нова Зеландия и Уганда.

Соловият албум на Али Кембъл Running Free (втори поред в кариерата му) дебютира на номер 9 в чарта за албуми на Острова. Малко по-късно към Кембъл се присъединява и кийбордистът на UB40 Майкъл Върчу.

На 3 април 2008 Али Кембъл изнася концерт в Роял Албърт Хол, с гости много от артистите, които взимат участие в албума Running Free.

През 2009 Али Кембъл е готов с третия си солов албум Flying High. Той и бандата му не спират да свирят на живо по целия свят, включително с дати в Русия, Африка, с турнета в Австралия, Нова Зеландия и в Обединеното кралство.

Сега предстои и България!

Али Кембъл представя на публиката по целия свят както класиките, с които е добре известен като Red Red Wine и Kingston Town, така и новите парчета от последните му албуми. Али остава верен на голямата си любов регето, като не спира да се развива и вдъхновява музикално.

Билетите за концерта на Ali Campbell’s UB40 влизат в продажба от 6 ноември (петък) 2009.

Сподели в: