Легендарната група ФСБ с нова концертна програма FSB Symphony

През есента на 2011 очакваме Румен Бояджиев, Константин Цеков и Иван Лечев на сцената на Античния театър в Пловдив. Реализацията на новата концертна програма FSB Symphony ще се превърне в поредното културно събитие под името “ФСБ”, с предвидимо широк обществен отзвук.

Музиката на ФСБ, както и завидното изпълнителско майсторство на музикантите от групата остават в съзнанието на хиляди почитатели като евъргрийн на българския рок. Прогресивна и талантлива, тази музика завладява и днес младите почитатели на прогресив рока у нас, не изчерпва своята актуалност и послание и е отправена към новите поколения. Доказателство за това са възторжените зали на националното им турне в края на 2010 и успехът на новия албум “FSB.”, който отбеляза над 6 милиона посещения в уеб сайта на групата, над 2 милиона изтегляния на целия албум и на отделни песни от него –  социален интерес, който няма аналог в нашата страна. Възрастовата амлитуда на почитателите (по графиката на сървъра на сайта) е от 12 до 75 години, като 65% от тях са между 25 и 45 годишна възраст.

Новата концертна програма на ФСБ със Симфоничен оркестър, по повод откриването на Есенен салон на изкуствата 2011, в Античния театър в Пловдив, включва специално създадени оркестрации и аранжименти на най-известните им песни. С нея музикантите ще прибавят още един щрих към утвърденото си име на новатори, които се опират на традициите в българското музикално изкуство и търсят нови пътища за популяризирането на българската музика, чрез взаимодействието между класическите изразни средства и популярния жанр. Концертите и продуктите, плод на тази симбиоза, са утвърдена практика в Европа и света. В България са правени частични опити с подобен оркестров състав като Филхармоничния оркестър, но цялостен български продукт не е издаван или представян пред публика на живо.

Легендарните ФСБ са първите български музиканти, които ще открият този престижен форум на 1 септември 2011, организиран от община Пловдив, който продължава до края на октомври и включва около 20 фестивални форми – театър, музика, изобразително изкуство, фотография, съвременно изкуство и т.н. В него  досега са взели участие изпълнители като Жан-Люк Понти, Били Кобъм, Аирто  Морейра, Лари Кориел, Ранди Брекър, Трилок Гурту, Кийт Емерсън. През годините назад Есенният салон на изкуствата в Пловдив  е откриван от Йън Андерсън, Рик Уейкмън, Нейджъл Кенеди, Джон Лорд. През 2011 ФСБ със Симфоничния оркестър на Държавната опера в Пловдив, под диригентството на Григор Паликаров. Този формат с българска група се прави за първи път у нас.

Пресконференцията по повод събитието ще се проведе на 14 юни от 12:00 ч. в сградата на Община Пловдив.

Билети за концерта на FSB Symphony
може да намеритe на касата пред Общината. Цените на билетите от 20 до 40 лева.

Сподели в: