Лаура Ескивел ще се срещне с българските си читатели

Мексиканската писателка Лаура Ескивел, спечелила с книгите си сърцата на милиони, ще се срещне в София със своите български читатели. Те ще имат уникалната възможност да получат автограф от автора на световния бестселър "Като гореща вода за шоколад" в книжарница „Пингвините“ (в подлеза на Ректората на Софийския университет) на 28 април.

Любителите на книгите ще разговарят с едно от емблематичните имена на латиноамериканската литература, чийто житейски принцип гласи „Чувствам, следователно съществувам“. Основни теми в романите на Лаура Ескивел са мексиканската история и култура, отношенията между половете и съдбата, за която казва, че е „Пътека, която следваш и само ти можеш да решиш как да преминеш по нея“.

Ден по-рано Лаура Ескивел ще излезе за първи път пред българска публика, за да участва в церемонията по връчване на журналистическите награди M-Tel Media Masters 2011 на 27 април в зала 1 на НДК.

Световноизвестната писателка идва в България за първи път специално за церемонията по покана на телекома и с партньорството на издателство „Колибри“. В рамките на церемонията тя ще говори за влиянието на новите технологии върху начина, по който общуваме днес. Според Лаура Ескивел маите са вярвали, че свързвайки се пъпната връв на Вселената, можем да достигнем цялата ни необходима информация. Именно това постигаме чрез интернет днес и то само за секунди, но дали използвайки технологиите, не губим способността си да се свързваме помежду си и с Цялото, както са можели древните, пита писателката.

Прочетете интервюто на Лаура Ескивел за Kafene.bg:
Дори мъжете плачат, когато четат романите ми

Сподели в: