Латино фиеста край морето с Нина Николина и Калин Вельов

На 12 юли 2008 г. от 21 часа на големия басейн в комлекс Марина Кейп в Ахелой ще се проведе Латино Фиеста Лято 2008. Тогава Нина Николина и Калин Вельов ще направят и първата морска промоция на албума си "Абсент”.

Те ще изпълнят на живо дванадесетте песни в атрактивен латино концерт. Дуетът ще бъде съпроводен от тяхната група Латино Комбо, която включва шест от най-добрите български латино музиканти. В концерта ще участва и салса формацията  Tumbaito , която допълнително ще разгорещи латино страстите.

Най-известните латино изпълнители в България наложиха своя уникален стил "Латино Чил Аут” (“Chill Out Latino Style”), смесвайки музика от Бразилия, Карибите, Португалия и Латинска Америка и прибавяйки техния собствен език и стил.
По време на концерта четири танцови двойки ще представят визуално изкуството на латино танца. В програмата е включен и кратък Латино уъркшоп в паузата между двете части, в който танцьорите обучават на лесни стъпки желаещи от публиката да ги усвоят.

По-късно същите хора са поканени да се присъединят в шоуто по време на концерта на Tumbaito, така че да се насладят заедно с професионалните танцьори на салса изкуството.

Втората част ще бъде истинска Салса Фиеста с най-популярните танцувални латино и салса хитове, представени от Калин Вельов &  Tumbaito Salsa Band. Програмата включва и по-лежерни песни от репертоара на “Buena Vista Social Club”.

Салса групата Tumbaito е създадена от Калин Вельов през 2007 г. и оттогава се налага като най-добрата салса формация на Балканите. Те комбинират стилове от Пуерто Рико, Колумбия и Куба, като са на път да запишат и своята първа българска салса песен.

Сподели в: