Латино салса парти с Франки Моралес, Tumbaito и Калин Вельов

На 18 февруари кралят на салсата Франки Моралес ще гостува на салса парти в София. Световноизвестният джазмен пристига в България, за да отпразнува рождения си ден на в Sofia Live Club заедно с Калин Вельов и група TUMBAITO.

Роденият в Ню Йорк певец е с пуерторикански произход и има зад гърба си 30 години на сцена. Безспорен успех в кариерата на Моралес е поканата да се присъедини към известната група на петкратния носител на награди Грами – Тито Пуенте. Франки е с Tito Puente Orchestra от 1990, като заедно записват албумите Dancemania (1999) и Mambo Birdland (2000), последния от които печели „Грами”. Дори и днес – 9 години след смъртта на Пуенте, Франки продължава да е вокалист на групата и издава два свои албума Mambo of the Times (2002) и A Toda Velocidad (2008).

Франки Моралес от малък расте в света на латино ритмите. Изпълнителят стартира кариерата си едва 14-годишен като бек вокал на латино легендата Джо Батаан, а през следващите шест години работи с Исмаел Миранда, Селия Крус, Пелин Родригез, Чео Фелисиано и други.

Оказва се, че групата на перкусиониста Вельов е най-харесвана и предпочитана от страна световните латино изпълнители за съвместни изяви на родна сцена. Латино бандата е основен участник на всички мащабни салса проекти у нас и горещ инициатор за популяризирането на салса музиката в България.

Цена на билетите: предварителна продажба – 16 лева, на място – 20 лева.

Парти за рождения ден на Боб Марли

Сподели в: