Латино карнавал събра 4000 души в София

Уличният Латино Карнавал, който в съботните следобедни часове блокира движението по централните улици на София, тази година надмина всички очаквания на организаторите по посещаемост и колорит. Повече от 4 хиляди души – двойно повече от миналата пролет, танцуваха в парадни костюми, предвождани от повелителя на салсата – Памбос Агапиу.

По негова команда точно в 18:30 часа шест тематични камиона с танцьори, едно латино влакче и тълпи от пешеходци потеглиха по маршрута площад „Княз Александър I” – хотел „Шератон” – бул. „Витоша” – НДК. Въпреки преустановения трафик и забяването на движещите се моторни превозни средства по пътя, всички чинно и спокойно изчакваха танцьорите, заредени с добро настроение и усмивки. Столична Община за четвърти пореден път се беше погрижила за добрата организация на латино шествието, като освен осигурените многочислени представители на органите на реда, за събитието специално беше отворена пешеходната зона на бул. „Витоша”, по която да преминат камионите.

Шест тематични камиона с различна музика и танцьори прекосиха центъра на София под ритъма на латиното. В Карнавала се включиха танцови школи от цялата страна – по салса, аржентинско танго, балет, рок енд рол и други. Сред латино камионите имаше такъв и на Столична Община, както и друг, посветен на 6-ия Латино Фестивал, който ще се проведе в София от 14 до 16 май. Феи, мистични същества и чудовища, комикс герои и пирати, танцьори в шотландски костюми и в български традиционни носии забавляваха себе си и извикваха усмивките на случайните минувачи по маршрута. Всеки желаещ сред присъединилите се към парада, можеше да се повози безплатно на Латино влакчето и да усети празничната атмосфера по-отблизо.

Около 20:00 часа уличният Латино Карнавал акустира пред пилоните на НДК, където танцовия маратонът продължи под открито небе.

Сподели в: