Лак за коса

Трейси Tърнблед, голямо момиче с голяма коса и още по-голямо сърце, има само една страст – танцът. Нейната мечта е да участва в тв-шоуто за тийнейджъри – The Corny Collins Show. Трейси изглежда готова за шоуто, но има проблем – тя просто не пасва. Поради едрата си фигура, Трейси винаги е била пренебрегвана. В опита си да я предпази, нейната нежна, но извънредно властна майка, Една, се опитва да я разубеди. Това не спира Трейси, защото тя знае, че е родена да танцува. От друга страна, нейният баща, Уилбър, я поощрява : “Опитай! Бъди по-смела в мечтите си”.

След като успява да впечатли Корни Колинз на представление в средното училище, Трейси печели участие в неговото шоу. Тя моментално се превръща в сензация, за огорчение на властващата принцеса на шоуто, Амбър фон Тъсъл, и нейната амбицирана майка, Велма, водеща на тв-канала WYZT. Но по-лошо за Амбър не е фактът, че зрителите обичат новото момиче в града; възлюбеният на Амбър, Линк Ларкин изглежда пленен от привлекателните черти на Трейси. Това шоу се превръща в сцена на ожесточена вражда между двете момичета, докато те се състезават за короната на “Г-ца Лак за коса”.

В училище Трейси се сблъсква с други проблеми, а именно връзката между нейната най-добра приятелка Пени Пингелтън и Сийуид. Трейси захвърля предпазливостта на страна и разговаря с Мотормаут Мейбел, с цел да се бори за интеграция, но вместо това се озовава със заповед за арест. На Трейси й се налага да се крие и тя се потулва в мазето на нейната най-добра приятелка, Пени.

Дали късметът на Трейси се е изчерпал? Ще пропусне ли финалното състезание срещу Амбър или ще успее отново да се спаси от бедата с песни и танци?

Когато голямата коса има големи мечти, може да се случи всичко. Тази изпълнена с енергия комедия ви доказва, че не е нужно да сте перфектен, за да спечелите.

Базиран на едноименния класически бродуейски мюзикъл на Джон Уолтърс от 1988 г., Лак за коса е носител на награда Тони. Филмът е режисиран от Адам Шакман и сюжета е по сценарий на Лесли Диксън.

Премиерна дата в България – 24 август 2007 г.

IMDB рейтинг – 8, 1/10 (10 261 гласа)

Сподели в: