К2 направиха хаус ремикс на авторското си парче "Вик"

След като заснеха клипа към приказното зимно парче "Сняг се сипе”, Ралица и Мариана от К2 атакуваха новия сезон с ремикса на "Вик”, който има потенциала да се превърне в летен хит в дискотеките. Новият аранжимент  е дело на Александър Нушев и е с хаус звучене. Динамиката и атрактивността на парчето създават страхотно настроение, което двете момичета въплътъха и в "милитъри” фотосесията пред обектива на фотографа Алберто Стайков.

Уникално е раждането на оригинала на песента, споделят Ралица и Мариана. След като преди 2 години К2 пеят месеци наред на огромна сцена в Убан Тауър Ленд – грандиозен парк за увеселения с множество атракциони в Южна Корея, те се завръщат в България, твърдо решени да вложат спечелените средства в авторско парче за българската публика. Така се ражда песента "Вик”, в написването на чийто текст и музика вземат участие и самите изпълнителки. Текстът на парчето е вдъхновен от културата на Изтока и на поетичната форма "хайку” – в него има своеобразна вътрешна логика, която се поражда от свободата на думите – необвързани с традиционното си езиково обкръжение, те започват да пораждат нов смисъл.

Още нещо необичайно вдъхновява работата по парчето – двете красавици тренират в Корея тае-куон-до и по време на тренировките се замислят дали да не вложат творческата си енергия в едно съвместно предизвикателство, което се оказва динамичното, активно и живо парче "Вик”.

Амбицията на К2 е чрез ремикса на песента да достигнат до повече млади хора, които да почувстват невероятната емоция и познание, до което двете са се докоснали в далечната страна.

Сподели в: