"Къщата на тайните 2: Битката на зверовете" от Крис Кълъмбъс и Нед Визини

Излезе  "Къщата на тайните 2: Битката на зверовете" от  Крис Кълъмбъс и Нед Визини (Издателство "Сиела", цена: 14.90,  стр. 384, Превод от английски Цветана Генчева). Откъс от книгата прочетете тук.

Продължението на бестселъра на „Ню Йорк Таймс" Къщата на тайните, наречен от Дж. К. Роулинг главоломно приключение, е пълно с още по-експлозивни обрати.
След последното приключение на Брендан, Кордилия и Елинор Уокър животът на семейството в тайнствената къща на Кристоф значително се е подобрил. Семейството е забогатяло, а Ветрената Вещица е заточена надалеч. Но никой член на семейство Уокър няма да бъде в безопасност, докато тя не бъде открита.
Когато вещицата е призована в Сан Франциско, това отпраща тримата Уокър на опасно и заплетено пътешествие през коварната библиотека на Денвър Кристоф. Брендан, Кордилия и Елинор пътуват от Древен Рим през Втората световна война, чак до Тибет – изпитание, като никое друго преди. Ветрената Вещица и Денвър Кристоф ги дебнат на всеки ъгъл, а напрежението помежду им им играе неприятни шеги. Гонени от римски гладиатори, нацисти киборги и паяци тъкачи, тримата Уокър отново поемат на мисия да спасят света… и семейството!

Приключенската фентъзи поредица Къщата на тайните, написана от Крис Кълъмбъс, режисьора на Хари Потър, Сам вкъщи и Мисис Даутфайър, и Нед Визини, е бестселър на „Ню Йорк Таймс" и е преведена на над 20 езика.

Повече за първа част "Къщата на тайните" можете да прочетете тук.

От „Буклист”
Когато режисьорът Кълъмбъс и авторът Визини започват сътрудничество над заглавие, напълно сигурно е, че то ще бъде завладяващо и изпълнено с въображение. Началото на поредицата представя готовите да се карат непрекъснато деца на семейство Уокър, които въпреки това много се обичат – петнайсетгодишната почитателка на книгите Кордилия, дванайсетгодишният състезател в отбор по лакрос Брендан и осемгодишната Елинор, която страда от дислексия. Родителите им най-неочаквано откриват къща на сметка в скъп квартал на Сан Франциско. Построена е от езотеричен писател на фентъзи романи, известен с историите си за екзотични места. За съжаление, остарялата му вече дъщеря, живее в съседната къща и скоро ще се разкрие; тя е вещица, която премахва родителите и запраща къщата с децата в едно от произведенията на баща си. Така започва задъхано, малко страшно, но невероятно приключение за всеки, който иска да стане част от литературното приключение. С пирати, вещици, вещери и очарователни пилоти от Първата световна война, изключително истински отношения между брата и сестрите и възможността да спасят родителите си, в тази книга има по нещо за всеки. Стилът може и да не е най-елегантният, но пък историята е очарователна, изключително забавна и скоро ще стане любима на мнозина. Правата за книгата са купени за двайсет и четири часа, продадени са в петнайсет страни по света и в момента е организирана значителна маркетингова кампания в национален мащаб. Подгответе се. За 4-ти до 8-ми клас. – Деби Картън

Брендан, Елинор и Кордилия Уокър са имали всичко: двама любящи родители, красива къща в Сан Франциско и какви ли не портативни електронни устройства. Сама че всичко се променя, когато доктор Уокър губи работата си след мистериозен инцидент. Сега, изпаднали в затруднено положение, те трябва да се преместят в стара викторианска къща, която е била домът на окултният писател Денвър Кристоф – къща, която изглежда колкото зловеща, толкова и прекрасна.
Когато семейство Уокър разбират какво е замислила една от съседките, те вече са пренесени в праисторическа гора, която не е от този свят. Ами родителите им? Няма ги. Какво става с приятелите им? Те са в различен свят. Децата обаче не са сами. Кръвожадни средновековни воини кръстосват гората, пирати със свръхестествени способнисти обикалят близките морета, жадна за власт кралица управлява земята. За да оцелеят, децата ще трябва да проявят смелост много по-голяма, отколкото си представят, че е възможно – и да се преборят с най-челните си импулси. Ключът може и да се крие във връзката им с тайното наследство на Кристоф. Докато разгадаят истината, те ще открият, че не само семейството им е в опасност… ами целият свят.
Изкусните разказвачи Крис Кълъмбъс и Нед Визини създават невероятно фентъзи за семейство, което трябва да намери пътя си към дома.

За авторите
Крис Кълъмбъс е писал, режисирал и продуцирал някой от най-успешните бокс офис хитове в историята на Холувид. Името ме се прочува, когато написва няколко сценария, продуцирани от Стивън Спилбърг, включително хитовете „Гремлините” и „Дяволчетата”. Като режисьор, Кълъмбъс е начело на забележителни продукции като „Хари Потър и философският камък”, „Хари Потър и стаята на тайните”, „Сам вкъщи”, „Втората майка” и „Госпожа Даутфайър”. Като продуцент, Кълъмбъс създава филми като „Нощ в музея” и „Южнячки”.

Нед Визини започва да пише за „Ню Йорк Прес” на петнайсет. На седемнайсет е поканен да напише материал за „Ню Йорк Таймс Магазин”, а на деветнайсет публикува „Тийнейджърски терзания? Ами-и-и…”, автобиотграфията му за годините в гимназия „Стайвесънт”. Дебютният му тийнейджърски роман „Бъди по-готиняга” е избран ва клуб на книгата „Тудей Шоу” от Джуди Блъм. По „Нещо смешно”, култова класика, през 2010 е създаден филм с участието на Зак Галифианакис и е избрана за една от стоте най-добри тейнейджърски романи за всички времена от „Нашънъл Пъблик Рейдио”. „Другото нормално”, третият му роман е любим на Младежката читателска гилдия. Заедно с Кръс Кълъмбъс е съавтор на бестселъра на „Ню Йорк Таймс”, приключенската фентъзи поредица „Къщата на тайните”. Писал е за „Ню Йоркър” и „Салън”. Освен това е писал за телевизията, включително и за хитовото шоу на Ем Ти Ви „Тийн Улф”. Творбите му са преведени на двайсет и пет езика.

Интервю с Нед Визини
Какво щеше да стане ако изведнъж се пренесете в свят на средновековни рицари, свръхестествени пирати и зли кралици, който съществува в дневната ви? Благодарение на НедВизини (автор на няколко бестселъра), всичко това е възможно в Къщата на Тайните, първата книга в епична нова фентъзи поредица. Нед е автор на няколко Young Adult книги, включително The Other Normals(непр.), It’s Kind of a Funny Story(непр.) и Be More Chill(непр.). За да напише последната приключенска поредица, която Джей Кей Роулинг препоръчва, Нед се впряга на работа заедно с легендарния Холивудски режисьор Крис Кълъмбъс (Хари Потър и Философският Камък; Хари Потър и Стаята на Тайните). The Magговори с НедВизини за последната му книга!

Как се сработихте с Крис Кълъмбъс по книгата?

Крис имаше страхотна представа в главата си – къща, която се носи на повърхността на океана докато я атакува пиратски кораб. Беше се опитал да напише история, вдъхновена от този образ, под формата на сценарии. Само че да бъде направено на филм беше прекалено скъпо в действителност. Така че се хвана с мен и двамата забъркахме Къщата на Тайните.

Съавторството различава ли се от преживяването, когато пишете сам, и по какъв начин?
Най-прекрасното при съ-авторството е, че не пада всичко върху твоята глава! Например, тази сутрин пратих на Крис няколко глави от следващата книга от поредицата. Сега е негов ред да работи, а аз отивам на кино!

Какво ви вдъхновява?
Вдъхновяват ме начините, по които хората използват думите. В момента чета книга на Джак Лондон (Морският Вълк), където главният герой казва нещо като: ‘Беше странно. Необичайно странно.’ Необичайно странно! Кой би си помислил, че тези две думи могат да се използват заедно!

Кой е любимият Ви герой от книгата и защо?
Любимият ми герой от Къщата на Тайните е кръвожадният пират Капитан Сангрей, защото казва ‘Искам ги завинаги обезобразени’. Това ми е любимата реплика в цялата книга.

Имате ли намерение да направите Къщата на Тайните на филм?
В момента сме по-съсредоточени върху това на направим Къщата на Тайните на книга! Искаме да си поживее като книга преди да започне процес на филмова адаптация.

Крис нарича Къщата на Тайните‘тематично продължение на Дяволчетата’. Съгласен ли сте?
Да, защото въпреки че Дяволчетатае един от най-обичаните филми на Крис, е много трудно да се направи нещо подобно в днешни дни. Главните герои да деца, не е политически коректно… В Къщата на Тайните има същата побъркана енергия и игра на думи като в Дяволчетата. Това е най-близкото до Дяволчетата, което ще намерите.

Какво бихте посъветвали човек, който иска да стане писател?
Да започне от ниско. Напишете статия в училищния вестник. Нещо, което да качите в блог. Когато започвах да пиша, не започнах направо с книги; в началото пишех за вестник.

Какво могат да очакват читателите от предстоящите книги от серията?
В предстоящите книги от поредицата Къщата на Тайните читателите ще разберат, че Книгата на Съдбата и Желанията не е единственото нещо на света със силата да покварява.

Сподели в: