Късно лятно танцово училище – 2007

Танцова компания Хетероподи и Британски съвет представят Късно лятно танцово училище – 2007. Ще се проведе двуседмичен танцов семинар в София и Бургас през септември 2007.

Лятното танцово училище предлага на участниците в проекта висококачествен танцов тренинг под ръководството на изявени международни преподаватели – Фиона Милуърд (Обединено кралство) и Мила Искренова (България).

КЛТУ’07 поставя началото и е част от DANCE STATION – дългосрочна инициатива на независима танцова компания ХЕТЕРОПОДИ, за регулярно организиране на серии от професионални семинари, творчески ателиета и дискусии, насочени към професионалното развитие и реализация на млади артисти от България и региона в областта на съвременните изпълнителски изкуства – танц, музика, театър.

Партньори: Сдружение “ТанцБГ” – Бургас и Национално училище за танцово изкуство – София

Преподаватели и курсове:

ОБРАЗНОСТ В ДВИЖЕНИЕ – Танцов семинар-ателие на Фиона Милуърд (Обединено Кралство)

Клас (body work and dance technique):

Основата на класа е рилийз техника в комбинация с Пилат и Метода Франклин© за динамично построяване на тялото. Класът цели да помогне на участниците да задълбочат познаването на собственото тяло, чрез серията от упражнения, ползването на визуални символи и метода на Франклин©. Танцовите комбинации изследват и разкриват лекотата на движение, удоволствието и свободата при използване на контрабаланса и безпрепятственото достигане на динамична експресивност на тялото.Творческо ателие
:

Ще бъдат търсени различни пътища и начини за генериране и създаване на движенчески материал, който да ни отведе отвъд границите на физическите навици и личната ни танцова техника, както и да провокира и обогати нашата креативност.Фиона Милуърд (Обединено кралство)

През над 20 годишната си професионална кариера на танцьор, преподавател и хореограф е работила както във Великобритания, така и по света. Тя редовно преподава зад граница по покана и с подкрепата на Британски съвет, водила е класове за едни от водещите танцови компании на Обединеното кралство: Бедлам Данс, Шобан Дейвис Данc, Йоланде Снейд Данс/Тиътър и мн. др. Като хореограф е носител редица престижни награди както за самостоятелните си проекти така и като част от съвместни проекти – Европейски пътуващ проект и за сътрудничество с Джо Феърфакс. В периода 1999-2004 тя е ръководител на департамент Движение на Оксфордското училище по драма. От 2001-2005 заедно с Джил Кларк получават стипендията NESTA (National Endowment for Science, Technology and the Arts) за техния изключителен принос и работата им по програмата за професионален тренинг на независими артисти – Independent Dance, която двете ръководят съвместно от 1996.

МЕЖДУ ДВИЖЕНИЕТО И ПОКОЯ – импровизационен курс воден от Мила Искренова (България)

Курсът изследва потенциалните възможности на положението на тялото в динамични паузи – между движението и покоя. Позициите, от които можем да продължим в различни посоки и по различен начин. След установяване на тенденциите на тялото, преминаваме към изработване на фрази и комбинации от движения, които при достатъчна инвенция се превръщат в основа за хореографски текст.

Мила Искренова

България

Мила Искренова е една от най-изявените и активно работещи български хореографи. Нейна е хореографията на повече от 20 самостоятелни танцови спектакъла, 10 късометражни филма и десетки театрални постановки. Тя е специализирала съвременен танц в ЛАБАН център – Лондон със стипендия на Британски съвет, както и в Германия. Преподава танцова техника и импровизация в Нов български университет, Национално училище за танцово изкуство и НАТФИЗ, както и зад граница – Италия и Гърция. Като хореограф е работила с най-водещите български танцови компании – балет “АРАБЕСК”, Амарант данс студио, ХЕТЕРОПОДИ данс и др. Един от основателите на танцово студио ЕК. През 1997 година печели “Кристална лира” за изключителни постижения като хореограф, носител е на I-ва награда в раздел Арт програми на международния телевизионен фестивал “Златната антена”.Място на провеждане
:

София – Национално училище за танцово изкуство ул.”Шипченски проход” 48 София 1113

Бургас – Танцово студио ДЮН ул. “Цар Асен”7, ет.4 Бургас 8000Участници:
Предварителното записване е задължително поради ограничения брой места. За закъснелите няма да бъдат правени изключения.

Независими артисти, студенти и млади професионалисти в областта на изпълнителските изкуства /съвременен танц, физически театър и др./ от България и региона.Цени


Един курс – 50 лв

Два курса – 70 лв

За студенти и ученици 20% намалениеСрок
за записване 03 септември 2007 г.

Регистрация за курсовете от КЛТУ’07 можете да направите на e-mail, по телефона или по пощата (кратко CV е желателно):

Росен Михайлов – ръководител на проекта

e-mail: heteropod@yahoo.com, heteropod@gmail.com

mobile: + 359 878 809474

Адрес: ул. “Мануш войвода” 6-8 София 1124

www.heteropodi.com

Сподели в: