"Кърваво наследство" от Пол Клийв

ИЗДАТЕЛСКА КЪЩА „ХЕРМЕС“
представя
УБИЙСТВЕНИЯ ТРИЛЪР

КЪРВАВО
НАСЛЕДСТВО

от Пол Клийв

Новият Стивън Кинг!
Ен Де Ер, Германия

Очаквайте на: 11. 01.2013 г.!
обем: 336 стр.
цена: 14,95 лв.
ISBN 978-954-26-1176-9

ПОЛ КЛИЙВ – ОТ ОСТРОВА НА ПТИЦАТА КИВИ КЪМ СВЕТОВНАТА СЦЕНА

Пол Клийв живее в Крайстчърч, Нова Зеландия – града, който е и сцена на действие на всичките му романи. От ранна възраст Клийв мечтае да стане писател. Творческите му опити в гимназиалните му години притесняват учителите му и забележките към него са, че за подобен тип истории има друго време и място, но то определено не е училището.
На 19 години Пол започва работа по първия си роман, който никога не вижда бял свят. Завършва първия си публикуван дебютен роман – „Чистачът“ – на 25 години, но ръкописът се превръща в книга едва шест години по-късно. Преди да постигне успех с романите си, Клийв работи в заложна къща. Двайсет и пет годишен, прекъсва работа, за да се посвети на писането. Останал без сигурен приход, той е изправен пред дилема: да започне нова работа или да продаде къщата си. Избира втория вариант и продължава да пише.
„Чистачът“ печели редица международни награди. Следват още успешни романи, а името на Пол Клийв се появява на върха на класациите за книги в Германия, надминат по продажби само от „Хари Потър“. Критиката посреща романите на Клийв много радушно. Най-висока оценка за таланта му вероятно е прозвището, дадено му от немската радио- и телевизионна мрежа NDR, която го нарича „новия Стивън Кинг“.

Пол Клийв изнася кратка реч по случай награждаването му с наградата за най-добър криминален роман „Нгайо Марш“.

През 2012 г. Пол Клийв гостува в Европа, където книгите му се радват на успех още преди да бъдат издадени в САЩ. Авторът взе участие в Лондонския панаир на книгата и бе специален гост на панаира на книгата в Лайпциг – като част от подготовката за представянето на Нова Зеландия като почетен гост на Франкфуртския панаир през есента на 2012 г. Клийв е носител на наградата на Нова Зеландия за криминална литература „Нгайо Марш“, с която най-сетне идва и заслуженият му успех в родината. През това лято Пол печели и награда за най-добър криминален роман на френския фестивал на книгата в Сен Мор, където участва заедно с автори от световен калибър като Стивън Уотсън („Преди да заспя“).

Романите на Пол Клийв са преведени в 19 страни, сред които САЩ, Германия, Франция, Полша, Япония, Чехия, Турция, Русия, Китай, Австралия, Испания, Бразилия, Великобритания и Корея. От 2012 година Клийв е познат и на българските читатели с романа „Колекцията“, който излезе през месец август. След успеха на тази книга, ИК „Хермес“ предлага на българските почитатели на автора и следващия му роман – „Кърваво наследство“, който ще излезе на 11 януари 2013 година.

ЗА РОМАНА „КЪРВАВО НАСЛЕДСТВО“

Едуард Хънтър крие страшна тайна: преди двайсет години баща му е бил осъден за серия жестоки убийства на проститутки. Но той вече е успял да загърби кошмарите от детството и страха да не стане като баща си. Сега Едуард има прекрасна съпруга и дъщеря, добра работа и обещаващо бъдеще.
Но само за миг животът на Хънтър се преобръща. Двамата със съпругата му са в банка, когато нахлуват въоръжени мъже. Те обират трезора и се канят да убият едната касиерка, но Едуард се застъпва за нея. Тогава крадците раняват тежко жена му и тя издъхва в ръцете му. Смъртта й отключва дълго потисканата тъмна страна на Хънтър.
Той се впуска в издирване на убийците, воден от жажда за отмъщение. Дали страховете му ще се окажат основателни и той наистина е наследил престъпните наклонности на баща си?

ОТЗИВИ

Книгите на Клийв не трябва да се четат, ако наблизо няма друго човешко същество.
Нелсън Мейл
Стилът на Клийв е безкомпромисен, непредвидим и пленяващ.
Доминиън Поуст
Новият Стивън Кинг!
Ен Де Ер, Германия
Талантът на Клийв се състои в начина, по който той си играе със светлите и тъмните страни на героите си.
Хералд

Сподели в: