"Където се раждат ангелите" от Людмила Филипова

Луксозна, цветни илюстрации, двуезична.
Цена 15 лв.

Факти доказват, че преди хилядолетия на земята са се появили първите хора със сини очи, смятани за ангели, богове или извънземни.
А какви всъщност са били те?

Всеки, който докосне душата на тази история, ще се изправи пред последствията от безумните човешки стремежи и най-дългия път, който може да измине надеждата…
Вселената е толкова тайнствена и необятна, колкото е човешката душа. А именно душата е мястото, където се съхранява смисълът на всяко съществуване.
Където се раждат ангелите е историята на последните хора, през времето и пространството, за да открият отново своята изгубена надежда. А Момчето – последното продължение на човешкия род, възражда вярата си чрез случайно намерена снимка – огледална картина на една възможна реалност.
Това е роман-импресия. Вълнуваща плетеница от фантастика и исторически истини, която очертава цикъла на човешката раса и кръговрата на света.
Всичко завършва там, от където започва отново…

Където се раждат ангели е най- късият роман за най- дългата история на човеците, който разказва за края и началото на света, за онези мигове, в които хората се изгубват в надеждите си.
Необятното пространство на вселената с опасностите, които крие, е всъщност мястото, където се носи една метална капсула с размери на панелен блок. В нея живеят последните хора. Те преминават през времето и материята, търсейки нова земя и спасение. Но обсебени от протяжно отчаяние, непомнещи какво се крие в думата “Ден”, се изгубват бавно в смисъла на съществуването си. Момчето- единствено сред тях- събирач на скъпи мигове, успява да запази надеждата си в една загадъчна рисунка- прозорецът към миналото бъдно. И ако “ Искането е за да го следваш, не за да го настигаш, защото след него има само тъмна материя”, то тогава от какво ще последва светлината?
Моментът от бъдещето достига своето минало- последните хора, затворени в надеждите си, намират земя и разкриват истината, скрита в най- голямата тайна на Вселената- Кръговратът!…Всичко свършва там, от където започва.
Фактите, вплетени в тъкънта на романа, които говорят за появата на първите хора със сини очи, смятани в далечното минало за ангели или извънземни правят историята още по- вълнуваща.
Където се раждат ангели е книга, в която живеят надеждите на хората, в която всяко изречение носи онзи приятен вкус на удоволствие и наслада от четенето. Роман, който се чете на един дъх, но оставя трайни впечатления.
Великолепна история, преминаваща гладко през съзнанието като импресия, като дълга метафора, която свършва там, от където започва отново…

Сподели в: