Кучето Рила с барабани участва в дебютна песен на ПОдЛЕЗНО

Екипът на "ПОдЛЕЗНО" вече три години смесват творчество и култура в неугледните софийски подлези. Музикалният подлез, който те откриха миналата година (в подлеза на бул. "Цариградско шосе" 6 при спирката на ул. "Александър Жендов) сега се превърна в декор за клипа на тяхната дебютна песен – "Някой ми каза". Голямата премиера на песента е на 7 август, неделя, от 18:30 до 20:30 на Лятната естрада в Борисовата градина. Групата ще представи и още авторски песни на Димитър Стафидов. Ще има и танцова работилница и пълен купон.

Проектът се осъществява с програма "Дебюти" на Министерството на културата, Black Stamps, Rock School, In the mood all together.

*  *  *
Още за песента:
Парчето е написано и изпято от Димитър Стафидов, който освен, че умее да пее, да свири на китара и да пише песни, също така режисира филми, рисува и се занимава с промотирането на инициативата.

Идеята за песен и клип, сниман на това емблематично за инициативата място, печели симпатии и финансиране по програма Дебюти от Фонд Култура към Министерството на културата и ето, че днес тя става реалност. Ивайло Неделчев се включва с избухващо соло на електрическа китара, за аранжимента помага и талантливия китарист Ивелин Лобутов, басът е дело на Димитър Кръстев, а Драгомир Русев, заедно с новия талисман на "ПОдЛЕЗНО" – кучето Рила – са звездите на барабаните. Проектът е осъществен с помощта на Black Stamp, Rock School, а за миксът помага и композиторът Александър Костов.

Това не е първата песен на Митко и "ПОдЛЕЗНО" и вероятно няма да е последната, снимана на необичайно място като подлез. Но е първият съвместен музикален проект на екипа, който доказва, че и в подлезите има място за музика и за култура.

Той има за цел да оживи тези отхвърлени публични пространства и да популяризира дейността на младите доброволци, които пък планират да осъществят следващия си голям проект – “Филмов подлез” през септември.

есента “Някой ми каза” е вече официално публикувана в youtube на този линк:
https://www.youtube.com/watch?v=awCEIL81rD0

Прочетете още:
Интервю с Ивайло Неделчев и Моника Георгиева

Сподели в: