Кучета правят флашмоб

На 9 ноември от 12:30 ч. пред пилоните на НДК се организира флашмоб с участието на стотици осиновени от приют Богров на Animal Rescue Sofia бездомни кучета и техните стопани.

Целта на организаторите е да се изрази недоволството от предстоящото закриване на приют Богров и да се напомни на властите и обществото, че хиляди кучета вместо по софийските улици, днес са в своите домове именно поради работата на Анимал Рескю София.

Анимал Рескю София е българска неправителствена, нестопанска организация, която от три години стопанисва общинския приютв Богров. Договорът за приюта изтича през декември и няма да бъде подновяван.

Осиновени от приюта кучета отглеждат журналистката Елена Йончева и нападателят на Лудогорец Михаил Александров. Сред  дарилите за закупуване на нов терен за приют са Слави Трифонов и холивудската звезда Келан Луц (Здрач).

За трите години работа в приют Богров, Анимал Рескю София са задомили в България и чужбина над 2 400 кучета и са кастрирали още 5 500. Стопанисваният от тях приют е първенец по посещаемост, осиновявания и кастрации за цялата страна. Приютът трябва да затвори в края на годината, организацията събира средства за нов терен.

Сподели в: