Културни прояви през месец март в Институт Сервантес-София

Културни прояви през месец март в Институт Сервантес-София

ПРОГРАМАТА

11 март 2010 г. в 18,00 ч.
Испански поети от Златния век
Представяне на книга
Българските ценители на поезията ще се докоснат до някои от най-съвършените образци поетичното слово, сътворено през испанските Златни векове, и претворено на родния ни език от големия майстор на поетичния превод Стоян Бакърджиев. Произведенията на Мигел де Сервантес, Лопе де Вега и др, вече няколко века са наслада за душата и предизвикателство за ума на поколения и поколения изтънчените почитатели на поетическото слово. Сега издателство „Панорама" представя част от непубликуваните преводи на Стоян Бакърджиев – един от най-големите български преводачи на поезия през втората половина на ХХ век със завидно по обем и значимост преводно дело.

Вход свободен до запълване на залата. http://sofia.cervantes.es/FichasCultura/Ficha61996_905_10.htm

17 март 2010 г. в 9,00 ч.
Лисабонският договор
Семинар

Тoзи семинар се организира с цел да се обсъдят основните въпроси и проблеми, засегнати в Лисабонския договор. Това е една от проявите, организирани от Посолството на Испания в София в рамките на испанското председателство на Европейския Съюз. Ще присъстват преподавателите по Международни отношения от Испания: Антонио Ремиро и Рафаел Калдуч. Проявата ще бъде официално открита от Хорхе Фуентес, посланик на Испания в България.

Вход след предварително записване на 2oficinacultural@embespbg.com

25 март 2010 г. в 18,00 ч.
Концерт за класическа музика на ученици от музикалното училище в София
Концерт

Институт Сервантес-София има удоволствието на покани всички любители на испанската класическа музика на специален концерт в тържествената зала на Институт Сервантес-София. Произведения на композитори като Пиацола и Сарасате ще бъдат изпълнени от ученици от Националното музикално училище „Любомир Пипков" в София.

Вход свободен до запълване на залата.http://sofia.cervantes.es/FichasCultura/Ficha62274_905_10.htm

Сподели в: