Културна идентичност – изложба на българско и американско изкуство

Брад Гуарино разплита възела около термина “културна идентичност” – толкова популярен и още толкова неясен… Според него културата е споделена символична система от ценности, която е оформена от чувствителността и начина на живот на индивида.
Кои са факторите, влияещи върху  културната идентичност, са се наели да търсят съмишлениците на Брад – 40 художници –  (20 от Америка и 20 от България). Заедно превръщат наблюдения и отговори в малки парчета хартия (23х31 см), които ще изпълнят пространствата на галерия София Прес.
 Експериментът си заслужава не само заради количеството. Ако някой пропусне изложбата в София, в Галерия-книжарница София Прес, ул. “Славянска” 29, в периода 6 юли – 3 август, може да я види през септември в Alexi von Shlippe art gallery в Кънектикът, САЩ.

Брад Гуарино е роден и отраснал в САЩ. Интересът му към изкуството, напълно професионален в последните години, го води в България през 2005 г. През 2006-7г. е стипендиант на фондация “Фулбрайт” и се обучава в Националната художествена академия в София при проф. Андрей Даниел.

Сподели в: