Културен център „ Люлин“ открива сезона с нова изложба на Даниела Стойкова

На 4 септември 2018, от 19:00 художничката Даниела Стойкова ще зарадва отново почитателите на изкуството и културата с откриването на своята нова изложба „Ретроспекция“. Не пропускайте да посетите откриването на събитието с елегантно парти за близки и приятели за 28-я рожден ден на художничката. Вход: свободен, вино и аперитиви за всички гости.

Изненадата този път ще бъде нейният пръв солов коцерт с програма от класическия репертоар, арии и песни от италиански и български композитори.

Заповядайте да се повеселим заедно и да прекараме една различна вечер! Изложбата ще е отворена за посещения от 4 септември до 4 октомври 2018.

Това е третата изложба на Даниела след успеха на самостоятелната и изложба в пекарната „The art of Love“ през юли и в галерия „Къщата на София“ през юни. Изложбата представя една абстрактна колекция картини, рисувани и вдъхновени от красотата и обаянието на Италия, където младата художничка твори през последната година, и прави една своеобразна ретроспекция на нейното творчество, включвайки картини от различни етапи и направления.

Даниела Стойкова е родена в град Нова Загора през 1990 г. Занимава се с изкуство от дете, задълбочавайки познанията си в областта на рисуването като студентка в „АМТИИ“ Пловдив. През 2017-2018 г. участва в многобройни изложби в Италия, след които получава наградите:

Първа награда от конкурса Food Art – Bellinzago, и наградата “Sigillo” за значителни постижения в областта на живописта към галерия „La riseria” в Новара, Италия.

През януари 2018 г. Alson Gallery-Милано, представя нейната самостоятелна изложба на тема “The Red Journey”, която се радва на много успехи и интерес.

През март 2018 г. участва в престижната изложба на Дамарс „La donna nel arte” , в музея на изкуството и културата, Милано, представена от световно известния критик в областта на изкусвтвото – Виторио Сгарби. Даниела е член на дружеството „Арте ад Арона”.

Участва в изложби в градовете Арона, Стреза, Милано, Оледжо, Оледжо Кастельо. Излага картините си още в Новара, Белиндзаго и Торино.

Даниела Стойкова

Артистичният език на Даниела се характеризира с живи цветове и силно въздействие. Той обрисува една реалност, в която градът и природата, вътрешният и външен свят се преплитат в хармония. Грациозните силуети, почти като огледало на душата на всеки един от нас, обитават магическото пространсвто на платната й. Главен елемент в това артистично пътуване е червеният цвят, който пробужда емоциите и ни кара да чувстваме, провокирайки силни и контрастни усещания, каквито са страстта и болката.

Очакваме ви на 4 септември 2018, от 19:00 в Културен център „Люлин“!

Сподели в: