Културен афиш на "Ателие Пластелин" за месец април

"Ателие Пластелин" , адрес: гр. София, ул. „Цар Симеон“ № 48
www.atelie-plastelin.com  

 

11.04.2013г.  (четвъртък) 19:00 часа

Чт. – „Трибуна на артиста“ с Продан Марков

Този четвъртък в "Трибуна на артиста" ще ви представим Продан Марков – световно известен пърформър участвал на множество фестивали в страната и чужбина. Кой е той, ще разберете от Йово Панчев един от най-големите куратори и арт мениджъри за съвременно изкуство.

Повече информация може да видите в следното видео: http://youtu.be/8xnbn56w5AA

или на адрес: https://sites.google.com/site/4tmovement/tozimesec

Цена: 8лв.

 

16.04.2013г.

VHS видеоклуб“ – Откриване

начало 19:30 часа

Ретроспекция на филми от миналото на "стари" видео касети, прожектирани на екран в Голяма зала на ателие ПЛАСТЕЛИН

 

25.04.2013г. (четвъртък) 20:00 часа

Чт. – „Движение Четвъртък“ представя: Плейбек театър

Плейбек театърът е оригинална форма на импровизационен театър, основана през 70 -те години на ХХ век. В него зрителите споделят свои чувства и преживявания, разказват реални истории от живота си, които актьорите заедно с музиканта пресъздават на сцената.

Цена: 8лв.

 

26-28.04.2013г. от 19:00 часа

„Джобен фестивал“ пролет 2013

Това второто издание на фестивалът за клипово изкуство или онова което може да се побере във вашия джоб. Така че, тази пролет ви приканваме да извадите от него всички ваши творби, които според общоприетите норми са прекалено "малки", за да бъдат представени в "големите" театри, галерии или кина.

Джобен фестивал се организира два пъти годишно в "Ателие Пластелин" – пролет и есен. На първото издание миналия ноември бяха представени 20 творци от различните изкуства. Повече информация как е протекъл фестивалът, можете да научите от самите участници в документалния филм посветен на събитието: http://youtu.be/cLiejAvjO6g

Тази пролет Джобния фестивал ще се се проведе в периода 26-28 април. Като последния ден ще съвпадне с църковния празник Цветница. Така че, изваждайте най-шарените си творби и  участвайте, за да направим атмосферата в тези три дни наистина пролетна.

Цена: 8лв.

Цена на общ билет за трите дни от фестивала: 21 лв. – спестяваш 3лв.

 

30.04.2013г. от 19:00 и 20:00

„Въображението Мъртво Си Представете“ от Самюел Бекет

Спектакъл по едноименния разказ на Бекет.

Това е един от поредицата т.н. „текстове на затворени пространства” – загадъчни, често фрагментарни, минималистични текстове, които Бекет пише през 60-те. Специално над този разказ, съдържащ около хиляда думи, авторът прекарва няколко месеца като дестилира свои предишни опити, за да достигне до нещо, което е „замислено като роман, започнато като роман и в крайна сметка си остава роман”.

 

Независимо, че трудно се поддават на интерпретации, включително театрални, тоз…и разказ притежава своебразна завладяваща сила и будят у тези, които са се запознали с тях /което коства известни усилия/ желание за споделяне. Предлагаме ви такова в мазето на ателие Пластелин.

Превод на текста и актьорска интерпретация Явор Костов.

Режисьорски поглед Янко Велков – Янец.

цена на билета 8лв.
телефон за резервации 0899 89 55 21

Сподели в: