Култовата група Тангето с концерт в България на 4 октомври

Култовата електротанго група Тангето пристига за първи път в България за концерт, организиран съвместно от Тангерин и Джаз Плюс, който ще се случи на 4 Октомври от 20.30 часа в София лайв клуб и ще бъде специално подгряващо събитие на Джаз Плюс Фестивал 2012.

Тангето са аржентинските пионери в смесването на танго и електронна музика, и са абослютни тренд-сетъри на новата танго сцена в Буенос Айрес. През своята 10-годишна кариера групата не само създава но и неведнъж пренаписва самата концепция за електротанго, добавяйки към микса елементи от традиционното танго, джаза, южноамериканската музика и разтърсващи бийтове. До момента Тангето са издали 5 студийни албума, всичките от които имат платинен и златен статут в Аржентина. Впечатляващата им биография включва още концертни дискове, турнета в над 20 страни и 150 града по целия свят, музика за филми, две номинации за Грами и множество други награди, сред които и най-влиятелния аржентински музикален приз – наградата Гардел. Освен със своите авторски композиции и електронни ремикси на известни танга, групата е известна и с единствените по рода си електротанго версии на хитове на световни музикални величия като Стинг, Хърби Хенкок, Депеш Моуд, Юритмикс, Рейдиохед и Ню Ордър.

А звукът на Тангето е наистина уникален: това е фюжън от различни източници на вдъхновение, както съвременни така и традиционни, които се сливат в звученето на Буенос Айрес посредством бандонеона, носталгичния инструмент характерен за тангото. Бандонеонът влиза в ролята на певец, заобиколен от различни акустични инструменти и електронна звукова стена, изградена от синтезатори и семплери. Един от най-влиятелните аржентински всекидневници, La Nacion, определя музиката на групата като "отличаваща се с единствена по рода си комбинация от непринуденост, изисканост, чувственост, енергичност и никакви предразсъдъци". А според Los Angeles Times Тангето е "най-прелъстяващата електротанго група".

Най-характерното за групата е, че винаги изненадва, както в студиото така и на сцената, с иновативни изпълнения и мощно аудиовизуално шоу. Именно това може да се очаква от Тангето на първия им концерт в България. След концерта събитието ще продължи с електротанго афтърпарти включващо музикална селекция и визии от DJ tanguerin.

Билетите за Тангето на 4 октомври в София Лайв Клуб от 20:30 ч. са на цена 35 лв. при предварителна продажба в мрежата на Тикет Плюс и 40 лв. на входа.

Сподели в: