Кулинарно изкушение от 4-те краища на света от Мулти Култи

В навечерието на предстоящите празници Мулити Култи ще представи кулинарни традиции от 4-те краища на света. Кулинарното изкушение ще се състои на 10 декември от 15 до 17 ч. в ИКЕА със специално готварско шоу. Участници са четирима готвачи – емблематични представители на софийската гастрономична сцена, които ще представят кулинарното богатство на родните си страни. Посетителите на магазина ще могат да вкусят екзотични ястия приготвени пред тяхи да се запознаят с културни и кулинарни традиции на Ирак, Непал, Сърбия и Ливан.

Кулинарни умения ще демонстрира Фреди Бениамин, който ще покаже магията на традиционната иракска кухня с топлото предястие самбусак – малки банички с вегетариански пълнеж, поднесени с ароматен черен чай.

Носителят на медал от прочутия конкурс „Скариада” в Лесковац, Майстор Даци, ще демонстрира умения в приготвяне на традиционната сръбска скара, която ще допълни с любимата си разрядка урбанес.

Ливанецът с френско сладкарско образование Хани Таукот ще покаже как се правят най-добрите в България хрупкави френски кроасани.

Шеф-готвачът Чокхалще ни пренесе в Непал с вкусна зеленчуковата хангама – парченца от ситно нарязани и запържени в дълбок тиган зеленчуци, овкусени с ароматни индийски подправки.

Домакини на събитието ще бъдат Панайот и Бистра от Мулти Култи Колектив.

Сподели в: