"Кукулкан слиза от небето" на Богомил Герасимов

Издателска къща "Труд" има честта да Ви поканина предтсвянето на "Кукулкан слиза от небето" на Богомил Герасимов. Събитието е част ит културната програма на Софийския международен панаир на книгата и ще се проведе на 5 декември от 17 часа, Мраморно фоайе, в НДК.

Богомил Герасимов ни предлага един различен поглед върху древната култура на маите. Като дипломат в Мексико, той има възможността да опознае добре местните бит и култура, да се потопи в света на техните предци.
„Кукулкан слиза от небето” е разказ, именно, за тях. Авторът поставя въпроси и търси отговори, свързани с начина на живот, техническите постижения и вярванията на древните жители. В книгата ще намерете подробна информация за изумителните постижения на маите в областта на науки като математиката и астрономията, както и в строителството и архитектурата, в земеделието и културата.
Не малко внимание е отделено и на някои почти необясними факти, като това, че маите не познавали ралото, колелото и желязото, но в същото време строели грандиозни центрове и забележителни пътища, създавали възхитителни произведения на изкуството, първи изобретили нулата, разполагали с най-сложния календар и сложна йероглифна писменост, неразчетена изцяло и досега.
Ще научите и повече за техните вярвания и разбира се за това кой е Кукулкан и какво се случва, когато той слезе от небето.
Герасимов не подминава и темата за края на света. Дава свое обяснение и тълкование на това какво всъщност предсказва Вечният календар на маите.
Книга е едно пътешествие към миналото и загадките на една удивителна и малко позната култура, която въпреки усилията на многобройни „детективи” – археолози и специалисти от различни науки – продължава упорито да крие тайните си.

„Кукулкан слиза от небето”, 368 с., цена: 11.99 лв.

Сподели в: