Кукленият фестивал в Пловдив започва на 3 септември

Ежегодният Международен куклен фестивал  "Двама са малко – трима са много" ще се проведе от 3 до 7 септември 2008 г. Той е уникален по същността си и достойно заема мястото си сред останалите куклени фестивали у нас и в чужбина.

Три са премиерите, които ще се случат във фестивалните дни – две на спектакли и една на книга. В нощта на откриването  театърът домакин ще представи за първи път пред публика "Малкият принц" – спектакъл за възрастни с деца, както го определя гост режисьорът от Санкт Петербург Руслан Кудашов. Втората премиера е промоция на книгата на основателя на фестивала "Двама са малко – трима са много" Ешуа Моис Бело – "Красотата на грозната кукла". Третата премиера е предвидена да бъде в Деня на Съединението – 6 септември. Тогава пред пловдивската публика ще бъде представен спектакълът "Холстомер" на Болшой театър кукол, Санкт Петербург.

По време на фестивала ще бъде открита и съпътстваща събитието изложба – къща "Аполония" в Стария Пловдив ще се превърне в "другото" пространство с помощта на проектите, куклите и декорите на куклените сценографи от НАТФИЗ "Кр. Сарафов" с преподавател проф. Майа Петрова.

Сподели в: