Кръстникът на нюйоркския хаус Danny Tenaglia гостува на The Masters of Sound

Второто издание за месеца е кръстникът на нюйоркската хаус сцена и един от най-великите ди-джеи на всички времена Danny Tenaglia, който ще гостува за първи път в България на 09.април 2008 г.. Danny Tenaglia е еднакво известен като автор на хаус класиките „Music Is The Answer” и “Elements”, с ремиксите си и продукция за над 200 артиста, сред които Мадона, Блонди, Пет Шоп Бойс и Депеш Моуд, както и с епичните си сетове, често продължаващи над 20 часа.

Dany Tenaglia за първи път застава зад грамофоните през 70-те в родния си Ню Йорк, когато е едва на 10 години . Вдъхновен от легендарния клуб Paradise Garage и един от първите хаус ди-джеи в историята DJ Larry Levan, Danny Tenaglia се посвещава на ди-джействането като се премества в Маями, където достига звезден статус и се завръща в родния си Ню Йорк.  Скоро вече има зад гърба си резидентство в основни клубове като Twilo, Roxy и Tunnel, преди да създаде легендарната си нощ „Be Yourself“ в Vinyl. 

Той  успява да разтанцува дори самите ди-джеи, които принципно не танцуват на Winter Conference Miami 2000 и това му докарва прякора „DJ’s DJ”. Сетовете на Danny Tenaglia запазват магията си дори в домашни условия – двата му микса за серията Global Underground са ненадминати по рейтинг и продажби до ден днешен.

Освен, че има над камината си дузина награди, сред които за най-добър ремикс и денс сингъл, Danny Tenaglia е доказал, че в студиото е способен на чудеса – не случайно ремиксът му на „I Feel Loved” на Depeche Mode му донесе награда „Грами”, а в негова версия дори Yoko Ono успя да достигне номер едно в класацията на Billboard. Masters of Sound в Yalta Club продължава с резидента на Playboy Mansion Dimitri From Paris на 12.04. и любимецът на българските клабъри Hernan Cattaneo на 18.04.

Сподели в: