"Кръвни братя" – първата книга от новата трилогия на Нора Робъртс

За книгата:
В навечерието на десетия си рожден ден три момчета решават да скрепят дружбата си с обет за кръвно братство. Ритуалът освобождава ужасяваща тъмна сила. Тази нощ бележи началото на масово безумие в родното им градче. На всеки седем години през юли Хокинс Холоу става сцена на жестоки престъпления –  убийства, самоубийства, изнасилвания и грабежи, на които неговите иначе дружелюбните и миролюбиви жители не са способни. Когато тези седем дни на смърт и разруха отминат, местните хора сякаш нищо не си спомнят.

Двадесет и една години тримата приятели – Кал, Гейдж и Фокс, са били свидетели на всеобщата лудост. Те усещат, че злото става все по-силно, и имат нужда от помощ, за да го спрат.

Журналистката Куин Блек пристига в Хокинс Холоу, твърдо решена да разгадае мистерията на градчето. Тя иска да напише книга за странните явления в Хокинс Холоу. Въпреки протестите на Кал, който не желае да й съдейства при разследването, чаровната и общителна Куин бързо установява контакти с някои от жителите на града и от разговорите си с тях научава любопитни факти от историята на Хокинс Холоу. Тя получава голямо съдействие от бабата на Кал, която е работила дълги години в градската библиотека. Още в първите дни на престоя си в Хокинс Холоу Куин вижда злото, приело формата на момче, и сънува странни кошмари. Една вечер журналистката усеща и вижда присъствието на злото в хотела, в който е отседнала. Тя забелязва, че само още една млада жена, също гостенка на хотела, вижда злото. Тя се казва Лейла и живее в Ню Йорк. Дълго време тя е сънувала странни сънища, в които един глас многократно й е повтарял да отиде в Хокинс Холоу – град, чието име дори не е чувала. Двете жени се сближават и решават да се настанят заедно в къща, която семейството на Кал дава под наем. Лайла още се чувства объркана, но приема да помага на Куин в разследването на паранормалните явления. Куин убеждава Кал да я заведе до Свещеният камък, където двамата получават видения от миналото. Междувременно Куин и Кал се чувстват все по-силно привлечени един от друг. Те се предават на страстта и полагат основата на съюз между мъже и жени, свързани от съдбата, любовта и борбата срещу онова, което се задава от мрака…

За автора и трилогията:
Факт е, че Нора Робъртс се наложи като най-продаваната и обичана писателка сред почитателите на романите, съчетаващи горещи страсти с напрегнато и динамично действие. Тя е известна като една от най-продуктивните авторки в гилдията, но онова, което я прави световноизвестна, е необятното й въображение и талант. Книгите на Нора Робъртс пленяват читателя не само с интригуващия сюжет, но и с майсторски изградените персонажи. Героите оживяват пред нас с чисто човешките си потребности и стремежи. Те се влюбват, страдат, борят се с житейските несгоди, преследват мечтите си, претърпяват неуспехи, постигат целите си. Милиони читатели по света заживяват със съдбите им, откривайки поне малка частица от тях в себе си.

Всеки роман на Нора Робъртс се превръща в тотален хит на световния книжен пазар, а милионите й почитатели нямат търпение да прочетат поредното заглавие. След огромния успех на "Кръгът", сега авторка №1 по продажби според класациите на "Ню Йорк Таймс" предлага на своите читатели поредната изключителна трилогия, озаглавена "Знакът на седемте". В нея отново присъства така характерната за Нора Робъртс тема за любовта. Тя обаче се разгръща на фона на много мистика, загадъчност и приковаващо вниманието напрегнато действие.

Книгите от трилогията "Знакът на седемте" разказват за загадката, свързана с миналото на градчето Хокинс Холоу. В нея тримата млади мъже, станали причина за освобождаването на тъмната сила, и трите привлекателни жени, неслучайно дошли в града, обединяват усилия, за да спрат шестващото зло.

Корична цена: 12 лв.
Издава: ИК Хермес
Премиера: 27 февруари 2009 г.
Страници: 352

* * *

Прочетете още:
Кръстът на Мориган
"Създадени в смъртта"
"Родени в смъртта"
"Невинни в смъртта"

Сподели в: