Крищина Бранко ще представи своята нова програма “Kronos” на 16 октомври

През март 2009 г. португалската фадо певица Крищина Бранко издаде новия си албум “Kronos”. Обединяващата нишка, свързваща песните в албума е Времето. Тук великолепната певица е събрала песни, написани специално за нея от именити композитори и поети като Жозе Мария Бранко, Сержио Годиньо, Амелиа Муже, Руи Велозо, Сарлуш Те, Виторино, Карлуш Бика, Марио Лажиня, Жоао Паоло Естевеш да Силва и Рикардо Диаш. Всеки един от тях стои достойно в историята на португалската музика.

Кronos е десетият албум на Крищина Бранко, чиято кариера започва на сцената в Амстердам през 1996 г. През първите години на сцената репертоарът на певицата е белязан от искраната й адмирация към фадо кралицата Амалия Родригеш, като интерпретациите на песните й са оригинални и запомнящи се. През 2006 г. тя се връща към тази програма и я увековечава в албума “Live”.

Година по-късно Крищина Бранко пресътворява по свой начин музикалния и поетичен свят на още една важна фигура в португалската музика – Жозе Афонсо в албума си “Abril”. Както самата Крищина Бранко споделя:”тези два албума са отражение и размишление върху миналото.” Албумът “Kronos” e своебразно продължение на линията, заложена в предходните два албума. Тук фадищата “поглежда към настоящето, миналото и към онова, което ще дойде и .. прави бъдещето.” Това пътуване през времето предстои да видим и изживеем, водени от красивите и вдъхновени изпълнения на певицата.

На сцената чистият и обаятелен глас на Крищина Бранко е съпроводен от пианото на Рикардо Диас, от португалските китари на Жозе Мануел Нето и Бернардо Куто, от цигулката на Александре Силва и баса на Фернандо Майа.

Концертът на Крищина Бранко се организира от “Джаzz+” с любезната подкрепа на Посолството на Португалия.

Сподели в: