Крис Либинг с парти в София

30 април ще бъде паметна дата за почитателите на техното в София. На българска сцена се завръща едно от легендарните и най-големите имена на германското техно –  пионерът, диджеят, продуцентът, радио водещият и главната движеща сила, стояща зад лейбъла CLR – Крис Либинг.

Oт повече от 20 години той се оказва сред най-важните немски артисти. Известен с вечната си голяма усмивка и щурмово техно, Либинг е сред лидерите на електронната денс сцена. Истинска жива легенда за последователите на техното, звездата изгрява в бранша в средата на 90-те с отличаващия го "schranz" саунд, характерен с твърди и бързи тек звуци. Именно той през 2003 измъква най-голямата германска награда, Best National DJ, изпод носа на сънародниците си, номинирани в същата категория – Свен Ват, Уестбам и Пол Ван Дайк.

Стилът му евoлюира през годините, следвайки напълно естественото развитие за един толкова талантлив и търсещ музикант. Въпреки това, звукът му си остава с порядъчна доза безкомпромисно ударнo техно на фона на минималистичната "зараза", покосила жанра. Либинг е oт истинските новатори на техно сцената – един от първите диджеи, които зарязаха грамофоните и прегърнаха дигиталната ера на музиката.

Поне 1200 български почитатели ще могат да присъстват на партито на Либинг в най-новия и най-големия столичен клуб Element (в подлеза на НДК). С домакин като Метрополис- електронното движение, което отпразнува 15 години успешна дейност, подарявайки на себе си и феновете си клуб-мечта, разположен в центъра на София, с модерен минимлаистичн дизайн и чутовна саунд система.

Push the techno!

Сподели в: