Крис Енчев облече философията в поезия

Крис Енчев е философ по образование. А какво прави един философ в свободното си време? В този случай пише стихотворения и майстори бижута, сувенири и арт инсталации. Преди дни Крис Енчев представи в бар-галерия "Ателието" първата си стихосбирка "Очакваното неочаквано (логии)" от Издателство "Скалино".

Не се оставяйте да ви заблуди малкият формат на книгата и кратката форма на стихотворенията.Те наистина се отхапват като залъци, но подобно на здравословното хранене (тук пълноценното четене) преди да ги глътнеш, е нужно да ги сдъвчеш 32 пъти. Да ги преметнеш 32 пъти в ума си, за да откриеш смисъла им за себе си.

нарисувай ми една приказка
с много алено
като виното
в което те удавих
без да подозираш

Текстовете са обособени на т.нар. дялове, носещи името на различни науки. Тези обозначения на реални и мистични науки се превръщат в обозначения на различните страни на битието: Кайрология, Граматология, Топология.

моментът сграбчва собственото си време
напред и назад
назад и напред
по пътя

Книгата е първа от цветната серия с поезия на "Скалино". В нея наред със стиховете ще откриете цветни илюстраци на бижутата и другите майстории на Крис.Редактор на изданието е Невена Борисова, а автор на корицата, графичен дизайн и предпечат е Ивз Андонова.

"Читателят внимателно трябва да се вгледа в тази книга, защото тя представлява много интересна игра (философска) с думите и смисъла. Тя същевременно е и сериозно занимание, произлизащо от творческите усилия на автора и като пишещ и като философ по призвание".
Невена Борисова – редактор на книгата

"Очакваното неочаквано" от Крис Енчев е истинско поетично бижу!

Прочетете още:

Крис Енчев и неговите ръчно изработени бижута – фотопоглед

Крис Енчев за ръчно изработените бижута, босоногството и приемането на различните хора

Видео – Крис Енчев за босоногството

Крис Енчев за рециклирането като философия

Сподели в: