Кристин Димитрова е поет на месец март

25 години след първото си стихотворение Кристин Димитрова е поет на месеца в Столична библиотека.

На 23 март 2017 г. (четвъртък) от 19:00 ч. тя ще се представи в Литературния клуб на библиотеката с помощта на поета и критик Марин Бодаков и на дуото акустични китари Марияна Добрева-Велева и Венцислав Велев.

"Ще се четат досегашни стихове и ще се изпробват нови върху публиката", каза Кристин. Входът е свободен, ще има книги и автографи.

Кристин Димитрова (1963, София) е автор на единадесет стихосбирки, сред които "Тринадесетото дете на Яков", "Образ под леда", "Лица с преплетени езици", "Поправка на талисмани", "Хората с фенерите", "Сутринта на картоиграча" (преведена на чешки) и др. "На гости у часовникаря" ("A Visit to the Clockmaker") е издадена в Ирландия, а "Моят живот на квадрати" ("My Life in Squares") – във Великобритания. Най-новата й стихосбирка е "Градината на очакванията и отсрещната врата".

Белетристичните й книги включват романа "Сабазий" (преведен на руски, румънски, немски и испански), който наскоро излезе в поредица за световна литература в Мексико, и два сборника с разкази: "Любов и смърт под кривите круши" и "Тайният път на мастилото" (преведен на македонски). "Ефирни песни и тайни служби" е нейно изследване на образа на България в британската, американската и англоканадската преса през периода 1980-2000 г.

Стихове, разкази и есета на Кристин са публикувани в антологии и литературни издания на 27 езика в 35 държави.

Чела е стихове в Европа, Америка и Китай; в барове, в библиотеки, на кораби, в театри, в кафенета, в университети, на литературни фестивали, в посолства, в книжарници, в замъци, на открито, в картинни галерии, по средата на конски манеж и в софийската централна баня по време на ремонта й.

Сподели в: