Криминалният роман „Талант за убийство“ разкрива мистерията около изчезването на Агата Кристи

На 28 януари ИК „Хермес“ ще зарадва читателите си с един интригуващ и мистериозен криминален роман – „Талант за убийство“ от Андрю Уилсън. Той разказва за един от възможните сценариите, свързан със загадъчното изчезване на Агата Кристи.

За книгата

Изчезването на Агата Кристи през зимата на 1926 г. е една от неразрешените мистерии на миналия век. В „Талант за убийство“ Андрю Уилсън преразказва събитията от реалната случка, опирайки се на исторически факти, като запълва неизвестните с помощта на собствения си талант и въображение.

Един декемврийски ден Агата Кристи е блъсната към релсите на лондонското метро. Спасена е от непознат, информиран за най-интимните тайни на писателката. Той шантажира Агата и я въвлича в коварен план, който ще преобърне живота й завинаги.

Да пишеш за убийства – е едно, а да станеш съучастник в такова – е съвсем друго. Агата трябва да разчита на хитрост и находчивост, за да попречи на изнудвача, който иска да се възползва от познанията й, за да извърши перфектното престъпление.

За автора

Андрю Уилсън е автор и журналист, носител на множество награди. Работил е в различни вестници и списания, сред които са Sunday Times, Observer, Daily Mail, Evening Standard, Independent, Smithsonian и Washington Post.

Сподели в: