Криминалната поредица "Следите" излиза и у нас

За книгата "Убийства по списък":
Криминалният следовател Люк Хардинг е по следите на сериен убиец, използващ мистериозни оръжия, които не оставят следи. Той убива наред жени, които имат само една обща черта – едно и също име, Емили Уондър. Когато поредната Емили изчезва, Люк се втурва по следите й, които го водят към стария Лондон, в опит да спаси живота й от опасността, която е на път да погълне целия град.

Там, където се случват мистериозни убийства, властите изпращат най-добрите си екипи. 16-годишният криминален следовател Люк Хардинг притежава най-добрите инстинкти за разбулване на загадките около всяко убийство. Дясната му ръка, неговият верен помощник Малк, който е екипиран с всякакви лазери и скенери за откриване на следи от местопрестъплението е негов незаменим  съдружник. Заедно пред тях няма пречки, дори и в най-трудните криминални случаи.

За автора Малкълм Роуз
:
Вярвате или не преди Великден на 1996 година Малкълм Роуз е бил преподавател по химия в Свободния университет, денят му е минавал между лекциите в университета и проучванията по органична химия. Част от преподавателската му работа е била свързана с публикуването на статии в няколко специализирани списания, както и материали за радио и телевизионни предавания. Всъщност времето, което е посвещавал на книги е било предимно в часовете след полунощ. Може би затова голяма част от историите му се развиват точно в тъмната част на денонощието. В момента за радост на многобройните му почитатели той е единствено писател на "пълно работно време".

Малкълм Роуз е носител на наградата "Ангъс Бук" и Ланкаширската награда за Книга на годината. Книгите му непрекъснато присъстват в списъка на 100-те най-четени книги на "Бук Тръст". В САЩ книгата "Следите: Заловен!" бе избрана за най-добра международна книга от асоциацията "International Reading Association".

Издава: ИК Вакон
Премиера: 7 май 2009 г.

* * *

Вижте още:
Нов трилър от Харлан Коубън – "Невинният", вече по книжарниците
"Явлението" – динамичен трилър

Сподели в: