Кратка история на Китай

За шести пореден път издателство „Труд” предлага на читателите да се потопят в историята на една държава. Този път обаче страната не е европейска, а азиатска. Китай е най-бързо развиващата се икономика в света и определено е държава, която заслужава по-специално внимание. Интересен и неоспорим факт е, че начинът на развитие и управление на тази страна е напълно различен от този на европейските държави. Тези методи могат да се сторят алогични на българския читател, но те са продиктувани от древни традиции, вярвания и възприемане на света от китайците.
„Кратка история на Китай” разполага с 24 карти, три вложки със снимков материал и индекс, който улеснява търсенето на конкретни личности и понятия в книгата.
Авторът – Джон Кинг Феърбанк – е определян като доайен сред изследователите на Китай, а тази книга е последната му и най-пълна работа върху тази древна цивилизация. Книгата е определяна като шедьовър без аналог.
Другият автор – Мърл Голдман – е специалист по съвременна история на Китай. Тя поема частта, посветена на реформите след управлението на Мао Дзъдун през първите години на двадесет и първи век, включително ръководството на Ху Дзинтао.

Заглавието е част от поредицата на издателство „Труд” „Кратки истории”, която включва още историите на Австрия, Италия, Франция, Германия, Полша.

„Кратка история на Китай”, 576 с., цена: 24.99 лв.

Сподели в: