Красин Химирски представя нова стихосбирка на български и арменски

На 5 май 2010 г. в Арменския дом Красин Химирски ще представи новата си стихосбирка "Крепостта на нашата съвест". Поетичната книга е преведена и на арменски език. Преводът на арменски език е осъществен от Юрий Саакян – писател, поет и преводач, носител на Държавната литературна награда на Армения "Златно перо" и на редица други награди, в т.ч. от песенни конкурси.

Красин Химирски е дипломат, поет, писател и преводач, председател на Сдружение "Приятели на Индонезия – Нусантара". Стиховете му са преведени на 23 езика. Той самият преведжда от английски и индонезийски. На читателите на Kafene.bg е познат с участието си в месечните сбирки на "Поетично кафене".

Премиерата на стихосбирката е под патронажа на Н.Пр. господин Сергей Манасарян, Извънреден и Пълномощен Посланик на Репулика Армения в София.

Съорганизатори са Литературната гостоприемница при Народно читалище " Д-р Петър Берон" и г-жа Надежда Захариева; Съюза на българските писатели с Председател Николай Петев и Българския П.Е.Н. – център с председател Георги Константинов, със специалното участие на известния композитор и изпълнител Хайгашот Агасян, певицата Мари Басмаджиян и студента от ТК «Любен Гройс» – Георги Грозев.

Място: Голямата зала на Арменския дом в София, бул. "Тодор Александров" № 31
Час: 18.00

Индонезийски гамелан прозвуча в София

Сподели в: