Красимир Русев открива изложба в НХГ

На 16. 10. 2007 г. от 18. 30 часа в Националната художествена галерия се открива изложбата на Красимир Русев – „Метафизични утопии” или „Миграционни писма”.

Красимир Русев завършва специалност живопис във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” през 1989 г. В момента е доцент по живопис към катедра „Иконография” към ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Авторът има множество участия в изложби у нас и в чужбина.

Проектът на Красимир Русев „Метафизични утопии” визира проблема свързан с процесите, които касаят изкуството, като миграционно понятие.

Художникът представя 4 голямо форматни живописни творби ( 360 / 200, 250 / 160, 180 /200). Плоскостта върху която развива своята визия  са картините – символи на емблематичен художник в световната история на изкуството като Рембранд. Извадени от контекста си, картините сменят своята функция и се превръщат в един продукт на субкултурата. Новата функция, която те придобиват е предмет за обмяна и комуникация. Едни от най-известните картини на Рембранд – Автопортрет, Даная, Саския, Пейзаж са вкарани в една различна схема и придобиват функциите на пощенски картички с които се разменя псевдо арт информация в пространство. Обективно съществуващите е-мail-и маркирани върху обектите, са отправни точки за размяната и размиването на количеството информация в интерактивното пространство на изкуството.
Изложбата „Метафизични утопии” или „Миграционни писма” продължава до 04. 10. 2007 г.

Куратор на изложбата: Диана Драганова

Сподели в: