Красимир Дамянов – "Студентът по хармония (Балада за Виктор Пасков)"

Издателство Сиела и Красимир Дамянов Ви канят на премиера на книгатаСтудентът по хармония. Балада за Виктор Пасков

На 04.12 ( вторник) от 18.00 ч. в Мраморно фоайе, ет.2 НДК по време на ХХХI Софийски международен панаир на книгата. Книгата ще представи Румен Леонидов.

Новият роман на Красимир Дамянов, който продължава да ни изненадва от Барселона с нестандартни четива, е продължението на Дневникът на една пеперуда от същият автор, номиниран през 2008 година за трите най-престижни литературни български награди. И ако първата книга бе роман за илюзиите на любовта, чистотата, младежки по дух, наречен любезно от родната критика „най-пичовския роман за годината”, този сигурно ще е й се стори „най-мръснишкият” като се има предвид, че е за илюзиите на литературата и че главен герой в него е Виктор Пасков, написал най-чистата и съкровена книга на последните десетилетия, „Балада за Георг Хених. Историята за нейното създаване и истината за внезапната му смърт са канавата на този, справедливо наречен в подзаглавието „действителен” роман.
"Затегнете коланите – съветва ни от корицата и един от първите му читатели, поетът бунтар Румен Леонидов, -Тази книга не е подходяща за всеки вкус. Тя е опасно заразителна, неморална, отвратителна… меланхолична като мек наркотик… Стойте по-далече от нея. Защото най-лошият й недостатък е, че не е измислена…"

Сподели в: