Красимира Кубарелова издаде трети любовен роман

"Кръстина и райските ябълки" е третият роман на Красимира Кубарелова след "Розов храст и сладко от смокини" и "Стари шлагери и крем брюле". Според писателката подборът на такъв тип заглавия за книгите й не е случаен, а е пряко свързан с романтичната нагласа на героините й и на самата нея:  "Любовните романи са „храна“ и „благинка“за душата. Храната трябва да е вкусна, ароматна, красиво поднесена, топла. А „благинка“ тя става, когато е споделена с любим човек. Хората са два типа- едните обичат сладичко и романтика и си го признават, другите- също обичат, но не си го признават.  Карамфила, Калинка и Кръстина  са „като хората“, тоест „падат“ си по романтиката и сладичкото. Аз също.".

За книгата:
Утре, утре започвам отначало. И този път няма да подреждам живота си. Каквото дойде, ще му се радвам. Ще се събудя, ще се усмихна и ще кажа: „Благодаря”.

Кръстина е варненка на средна възраст, която преминава през редица перипетии в търсене на себе си и на неуловимото щастие, съзнавайки, че всеки е господар на съдбата си. От малка мечтае да се превърне в принцеса и един ден да има идеалното семейство. Задомява се рано и в началото семейният й живот е като весела игра на две влюбени деца. Но след промените в България от инженер с перспективи Кръстина се превръща в домакиня без бъдеще с три деца и безработен съпруг. Горда и борбена по природа, Кръстина започва собствен бизнес и преуспява. Загубва съпруга си, но не престава да се бори за семейството и женското си самочувствие. 

Тайничко очаква да срещне мъжа, който ще я накара да мечтае и ще върне забравени трепети в сърцето й. В градината си посажда райска ябълка – дървото-магия за любов… и продължава да се надява. Кръстина иска нещо много простичко – да е обичана жена…   

За автора:
Красимира Кубарелова е родена през 1958 г. във Варна. Завършва Софийския университет „Св. Климент Охридски” и работи за кратко като учител по руски език и литература. По-късно се ориентира към частния бизнес. В момента работи в дирекция „Морска администрация”, гр. Варна. Авторката е щастливо омъжена и има едно дете.

През 2008 г. Красимира Кубарелова изненада приятно българските читатели с първия си роман – „Розов храст и сладко от смокини”. Книгата е изпълнена с оптимизъм и отговаря на много от въпросите, вълнуващи  женската аудитория. Основни в нея са темите за самотата и любовта.

Втората й книга   „Стари шлагери и крем брюле” беше приета също много добре от читателите и утвърди Красимира Кубарелова като една от най-харесваните български авторки. В нея  е представена историята на друга варненка, Калина, която се намира в сериозна житейска криза. Тя е едно 40-годишно „момиче”, което внезапно осъзнава желанието си да има свое дете, любящ съпруг, уютен дом и да върши всички неща, които върши една щастлива съпруга. Но обстоятелствата, както често се случва, не са на нейна страна.
Сега Красимира  Кубарелова е подготвила поредната изненада за своите читатели. Новият й роман –  „Кръстина и райските ябълки”, отново носи заглавие с близка на жените символика и лек гастрономически привкус.

Издателство "Хермес"
Корична цена: 7.95 лв.

 

Сподели в: