„Красавицата и звярът“ 3D излиза на голям екран за първи път в България

Kласическата анимация на Disney „Красавицата и звярът“ се преражда в 3D формат и на 2 март 2012 г., ще излезе за първи път на голям екран в България. С приказната музика на Алан Менкен и Хаурд Ашман историята на красивата Бел и Звярът, е първият анимационен филм, получил номинация за „Най-добър филм” от Академията за Филмово изкуство.

Вълшебната приказка разказва фантастичното пътешествие на Бел (с гласа на Пейдж О’Хара), умна и красива девойка, държана в плен от ужасяващ звяр (с гласа на Роби Бенсън) в замъка му. Въпреки опасността, в която се намира, Бел се сприятелява с омагьосания инвентар на замъка – в това число чайник, свещник и настолен часовник – и постепенно започва да вижда зад външността на Звяра сърцето и душата на принц.

Три години след дебюта на лентата през 1991 г., „Красавицата и звярът“ се трансформира в мюзикъл, поставен за първи път на Бродуей. Премиерата е в „Палъс Тиътър” в Ню Йорк и за периода между 1994 г. и 2007 г. има 5 464 представления, с което става осмата постановка, играна най-дълго време. Мюзикълът е поставян в още 13 страни и 115 града, и продължава да очарова зрителите по цял свят.

Заедно с вълшебната история за Бел и Звярът, от Disney разкриват какво се случва и с една друга, любима на зрителите, анимационна двойка – Рапунцел и Разбойникът. В късометражния филм „Рапунцел и разбойникът завинаги”, който може да се види на голям екран само с „Красавицата и звярът“ 3D, двамата влюбени се изправят пред олтара в присъствието на най-важните за тях хора и …животни. Вълнението от церемонията, обхванало верния другар на Рапунцел хамелеона Паскал и коня-полицай, предизвиква непредвидени и забавни събития.

Първата кино прожекция на „Красавицата и звярът“ 3D в САЩ по-рано този месец събра отново озвучаващите актьори и създателите на филма. Специален гост на събитието е певицата Селин Дион, изпълнила през 1991 г. емблематичната песен „Красавицата и звярът”, за която печели първата си награда „Грами”.

Официалната премиера на „Красавицата и звярът“ 3D у нас е на 2 март 2012 г.

Сподели в: