Кралят на попа Майкъл Джексън почина

Кралят на поп музиката, един от най-обичаните и продавани музиканти в цял свят – Майкъл Джексън почина внезапно тази нощ в дома си в Холмби Хилс, Калифорния. Причина за смъртта му, според аутопсията, е сърдечен колапс. Веднага, след пристъпа, 50-годишният Джексън е бил закаран в болница в Лос Анджелис, където над час медици са опитвали да го спасят, но безуспешно, съобщават информационните агенции.

Първото официално изявление пред телевизиите от страна на семейството на Джексън даде неговият брат Джърмейн, който помоли медиите за дискретност в този тежък момент.

Преди година, на певеца бе открито генетично заболяване на белите дробове.

В последните няколко седмици усилено се подготвяше завръщането на Джако на сцената. Очакваше се музикантът да изпълни поредица от концерти в Лондон..

За всички поклонници на звездата по цял свят, новината за смъртта дойде внезапно и шокиращо. Поклон пред големия талант на гения, на явлението, преобърнало музикалния свят – Майкъл Джексън!

Джако – противоречивият герой

За личността и кариерата на Майкъл Джексън са изписани тонове хартия. Противоречията в живота на звездата са безбройни – да е бял или черен, да пее или да спре, да се жени или не, но със сигурност, животът му е един от най-коментираните и следени отблизо.

Любимец на папараците, раждащ всевъзможни бисери, които се въртяха по телевизиите, в последните години Джако бе просто медийна сензация, а не шоу звезда. Но не за това време искам да говоря сега. В този момент бих искала да ви припомня някои от най-значимите му моменти, които го направиха идол на милиони хора по света.

Майкъл започва да пее още в невръстна възраст, заедно с братята и сестрите си в семейната формация The Jackson Five. Само на 11 години, малкото чернокожо момче става световно популярен и любимец на зрителите.

След страхотния успех на групата, Майкъл започва соло кариера през 1971г. Следват над 30 звездни години за певеца. Платинените му хитове „Beat It“, „Billie Jean“, „Thriller“ го превръщат в звезда от световна величина. Създава се феноменът, който разви музикалния свят и след него нищо не бе същото. Кралят на попа, изпълнителят, продал над 800 милиона копия по цял свят, напусна верните си почитатели, за да влезе в Залата на славата – Вечността.  

Сподели в: