Край на мита за добрата майка

На 24 август излиза първата книга на Алисън Шейфър — психотерапевт и консултант в областта на отглеждането и възпитанието на деца. „Край на мита за добрата майка. Как да загърбим стремежа към съвършенство, да си върнем здравия разум и да отгледаме чудесни деца“ е на издателство "Колибри", в превод на Василена Мирчева, 256 стр., корична цена: 15 лв.

Това е четиво за всички, които имат куража да бъдат несъвършени. Авторката обобщава горчивия опит на множество съвременни майки, които в старанието си да са безупречни са се оказвали на прага на отчаянието. Днешното родителство е изпълнено с тревоги и опасения, с чувство за изолация и с напрежение от мисълта как се представяме. Вкопчени сме в убеждението, че ако се провалим в майчинството, това ще е нашият тотален провал и обратно – че ако децата ни се справят, това ще е върховното ни постижение. А образцовите майки не са нищо повече от мит, изкован, за да направи живота ни непоносим.

Алисън Шейфър е многогодишен психотерапевт и експерт по родителските въпроси с отлична репутация. Води рубрики в едни от най-авторитетните списания за родителство, изнася лекции и участва в конференции в цял свят.  „Ние обичаме децата си интуитивно, но отглеждане¬то им е умение, което се учи“, настоява Шейфър. Книгите й изобилстват от родителски стратегии и техники за справяне с малчугани, привидно неподдаващи се на дисциплина, громят родителските заблуди и погреш¬ните, митологизирани схващания за възпитанието, които нанасят повече вреди, отколкото помагат.

Алисън Шейфър идва в България за втори път:

По покана на „Първите седем” и издателство „Колибри” Алисън Шейфър пристига за втори път в България на 26-и септември 2015 година, за да изнесе лекции на теми: „Агресор или жертва на агресия е детето ви?” и „Окуражителната независимост, или как да отгледаме отговорно дете”. Повече информация за гостуването и възможностите за закупуване на билети ще намерите тук.

Откъс от книгата

Сподели в: